× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Χ. Καλογήρου στη συνάντηση του Επιμελητηριακού Ομίλου Νήσων

Μίλησε για τη νησιωτική πολιτική και μετέφερε την κατάσταση υγείας του υπουργού Ναυτιλίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2020

Η Χ. Καλογήρου στη συνάντηση του Επιμελητηριακού Ομίλου Νήσων

Με επιτυχία διεξήχθηκαν διαδικτυακά, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου οι εργασίες της 48ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων εξ΄αιτίας της υγειονομικής κρίσης του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από όλα σχεδόν τα νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολας, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη και ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.  Επίσης συμμετείχε ο κ. Ι. Κουφίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ως  υποψήφιο προς ένταξη μέλος στον ΕΟΑΕΝ,  ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Β.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Μενεξόπουλος και ο Ταμίας του Insuleur κ. Ν. Τσίπηρας.

 

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά και ότι σύντομα θα βρίσκεται στο γραφείο του. Αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις», με το οποίο θεσμοθετείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η υποχρέωση του κράτους για κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής, με συγκεκριμένους και σαφείς στόχους αλλά και μέσα χρηματοδότησης. Το νομοσχέδιο θα ήταν ήδη ψηφισμένο αν δεν μεσολαβούσε το πρόβλημα υγείας του κ. Υπουργού. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ  ως εργαλείο χρηματοδότησης οριζόντιων  νησιωτικών πολιτικών. Η νησιωτικότητα δεν παραμένει πλέον ένας κενός όρος, αλλά αποτυπώνεται με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα για τους νησιώτες. Ζήτησε την συνεργασία όλων των νησιωτικών Επιμελητηρίων για να προχωρήσουν στην εκπόνηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου των νησιών. Τέλος πρότεινε την διεξαγωγή τηλεσυνεδρίασης  με εκπροσώπους των νησιωτικών Επιμελητηρίων, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων και την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή του Μεταφορικό Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας