× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους...πρόταση στο Leader για το Παλιό Λιμεναρχείο

Προορίζεται για τη φιλοξενία Κέντρου Πληροφόρησης, Ψηφιακής Πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2020

Επιτέλους...πρόταση στο Leader για το Παλιό Λιμεναρχείο

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Leader «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», με προϋπολογισμό 458.200€, κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή, από το Δήμο Μυτιλήνης για χρηματοδότηση πρόταση για την επισκευή και αναβάθμιση του Παλιού Λιμεναρχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης θα επισκευαστεί και θα αναβαθμιστεί πλήρως αισθητικά και κατασκευαστικά, αφού έχει υποστεί μεγάλες φθορές από την εγκατάλειψη. Μάλιστα, από την Πολεοδομία έχει χαρακτηριστεί, επικινδύνως ετοιμόρροπη η στέγη του. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εκμίσθωσε για τα επόμενα 25 έτη το κτήριο από την ΕΤΑΔ (εταιρεία στην οποία περιήλθε, το 2016).

Το εμβληματικό αυτό κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1903, θα χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους αλλά και από τους επισκέπτες ως Κέντρο Πληροφόρησης Ψηφιακής Πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στο Κέντρο αυτό θα υλοποιούνται διαδραστικές καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής εικονικών Ταξιδιών στην ιστορία και τον πολιτισμό της Μυτιλήνης και γενικότερα της Λέσβου, μέσω της ψηφιακής αφήγησης (digital storytelling).

Σε δήλωσή του  Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι έργο που έχει ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, συμβολική σημασία για τη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής ο οποίος τους τελευταίους μήνες μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου  «Θα διασωθεί ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτόνημα, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας και θα αποτελέσει "σημείο αναφοράς" για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, κέντρο που απουσιάζει από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε στόχο και επιθυμία όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών ωστόσο η αδιαφορία και η αδιάλλακτη στάση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθυστέρησε σημαντικά τις διαπραγματεύσεις με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές  για τη μίσθωση του κτιρίου. Η τελική συμφωνία κλείσθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και έτσι η Δημοτική αρχή κατάφερε να προχωρήσει την κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα leader

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»