× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με τις ευλογίες των δια περιφοράς συνεδριάσεων, περνούν αθόρυβα σημαντικά θέματα του Δήμου»

Κάθετα αντίθετη με τη συνέχιση των δια περιφοράς συνεδριάσεων δηλώνει στο «Ν» η Νίκη Τσιριγώτη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/11/2020

«Με τις ευλογίες των δια περιφοράς συνεδριάσεων, περνούν αθόρυβα σημαντικά θέματα του Δήμου»

Υποβάθμιση του δημοκρατικού θεσμού του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις που  πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού, η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ν. Τσιριγώτη ως δικηγόρος, υπογράμμισε πως γνωρίζει καλά πως οι δια περιφοράς συνεδριάσεις, είναι απόλυτα νόμιμες ωστόσο σημείωσε ότι ο τρόπος αυτός δεν αναβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε προάγει το διάλογο και την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας.

«Πιστεύω ότι ο Δήμος Μυτιλήνης είχε στη διάθεσή του αρκετό χρόνο, τουλάχιστον 7 μήνες από το Μάρτιο έως σήμερα, για να μπορέσει να προετοιμαστεί και να προμηθευτεί την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την υποστήριξη συνδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης. Πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις τόσο για την ώρα των συνεδριάσεων όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα που τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους ως δικαιολογίες για τις ηλεκτρονικές συνεδριάσεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Νίκη Τσιριγώτη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή βολεύεται γενικότερα με τη διεξαγωγή των δια περιφοράς συνεδριάσεων, αφού, όπως αναφέρει πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν προσλήψεις ή εργολαβίες πολλών χιλιάδων ευρώ παιρνούν απαρατήρητα χωρίς πολλές συζητήσεις, διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων περιπτώσεων η Νίκη Τσιριγώτη ανέφερε ότι σε συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου πέρασαν συμβάσεις εργασίας 30 ατόμων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που είχαν προκύψει λόγω μεταναστευτικού και πανδημίας. «Στην ίδια συνεδρίαση, αναφέρει η Ν.Τσιριγώτη, ωστόσο πέρασαν τρεις απευθείας αναθέσεις 23 χιλιάδων ευρώ η κάθε μία από αυτές για τον καθαρισμό περιοχών γύρω από τον Καρά Τεπέ και τα διπλανά χωριά στο πλαίσιο πάλι του μεταναστευτικού προσφυγικού.

Αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο γίνονται οι εργολαβίες αυτές, αφού προχωρά ταυτόχρονα η πρόσληψη 30 ατόμων με παρόμοιο αντικείμενο εργασίας. Παράλληλα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική αρχή εισηγήθηκε και εγκρίθηκε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία 70 χιλιάδων ευρώ για τη διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών που δήλωσαν οι δημότες.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αντί να διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να διεκδικεί απλούστευση της υφιστάμενης νομοθεσίας, καταφεύγει στην εύκολη λύση των ιδιωτικών συμβάσεων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα