× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να έρθουν τώρα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ»

Επιστολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2020

«Να έρθουν τώρα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ»

Παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα πραγματοποίησε με επιστολή ο Περιφερειαρχής Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με την οποία τον καλεί να αποστείλει άμεσα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στη Λέσβο. Να σημειωθεί ότι η επιστολή του κ.Μουτζούρη κοινοποιείται στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αλλά και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η παρέμβαση του Περιφερειάρχη έχεις ως εξής:

«Γνωρίζετε πως στην Λέσβο , υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού καθώς καθημερινά ανακοινώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19. Είναι γεγονός πως από την 1η Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στην Λέσβο υπήρξαν 543 κρούσματα.

Δεδομένου ότι ο στόχος, αυτός της θωράκισης κατά του ιού και της διατήρησης μηδενικών κρουσμάτων δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί, και με δεδομένη την ταχεία διασπορά του ιού να εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία στη νήσο ζητάμε την αποστολή κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ, τα οποία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα προβούν σε πραγματοποίηση Τest-Covid στον πληθυσμό του νησιού έτσι ώστε να απομονωθούν οι φορείς εάν φυσικά εσείς το κρίνετε σε δομές- ξενοδοχεία καραντίνας προς αποφυγή μεγαλύτερης διασποράς. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος και είναι απαραίτητο το ανωτέρω αίτημά μας να αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή και άμεσα να γίνει πράξη, η πραγματοποίηση του αιτήματος θα χαρακτηριστεί ως μια κίνηση πρόληψης και πρόνοιας από την Κυβέρνηση καθώς λόγω της μικρής δυναμικότητας του νοσοκομείου μας η αύξηση των κρουσμάτων στην νήσο θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας.

Γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την μεγάλη προσπάθεια που όλο αυτό το διάστημα κάνετε ως πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ωστόσο η ακριτική Λέσβος βρίσκεται στο κόκκινο και οι νησιώτες δεδομένης της απόστασης από τα αστικά κέντρα έχουν μεγάλη ανάγκη την βοήθεια της πολιτείας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*