× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κρούσμα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Προχωρά η διαδικασία για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/11/2020

Κρούσμα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Αναστέλλεται, κατά πάσα πιθανότητα, η λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, μετά από κρούσμα που εντοπίστηκε σε εργαζόμενη ως Βοηθητικό Προσωπικό του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε νοσήσει ο σύζυγος της κοπέλας και σε rapid test που έκανε η ίδια διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των  σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων είναι οι μοναδικές δομές εκπαίδευσης που παραμένουν εν λειτουργία και πραγματοποιούν μαθήματα δια ζώσης.

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη, βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγιεινής και τον ΕΟΔΥ και κατά 99% θα ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου για 15 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κρατώ μια μικρή επιφύλαξη, για το κλείσιμο του Ειδικού Νηπιαγωγείου, διότι ο ΕΟΔΥ δεν μας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση αν πρέπει να κλείσουμε ή όχι το σχολείο, αφού όπως είπε έχουν περάσει 2 ημέρες από την Παρασκευή επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Ωστόσο τα παιδιά είχαν έρθει σε άμεση επαφή με την κοπέλα που έχει νοσήσει επομένως καλό θα ήταν να παραμείνουν εκτός σχολείου για δύο εβδομάδες ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ιχνηλάτησης που προβλέπονται σε αυτή την περίπτωση».

Την ίδια ώρα πέντε ακόμη θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες δασκάλα η οποία ήταν θετική στον κορονοϊό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη