× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κραυγή απόγνωσης από την εστίαση

Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των Σωματείων Εστίασης με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα -Ο Νίκος Γιαννάκας εκπροσώπησε το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2020

Κραυγή απόγνωσης από την εστίαση

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τηλεδιάσκεψη ήρθε μετά από την επιστολή των 50 Σωματείων Εστίασης για συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες και με τον πρωθυπουργό. Στη τηλεδιάσκεψη εκτός από τον κ.Σταικούρα συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιάς και η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων κ. Στρατινακη.Να σημειωθεί ότι τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης Νίκος Γιαννάκας.

Η τηλεδιάσκεψη χωρίστηκε σε δυο σκέλη και ειδικότερα :

– Στην αναγκαία και άμεση επίλυση των ζωτικών θεμάτων που πλήττουν τον κλάδο και τον καθιστούν μπροστά στο φάσμα του αφανισμού. Αυτό ακριβώς ήταν και το σκέλος που αναλύθηκε στην πρώτη αυτή συνάντηση ανταλλάχτηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα.

– στην δημιουργία ατζέντας δομικών και χρονιών προβλημάτων που πλήττουν τον κλάδο και τον καθιστούν απαξιωμένο παρότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χωράς και με τεράστια συμμετοχή στο εθνικό προϊόν της. Για αυτό το σκέλος ορίστηκαν εκ νέου συγκεκριμένα ραντεβού ώστε να προχωρήσουμε στον εξ ορθολογισμό και στην επαναοργανωση του κλάδου. Ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαία υποστήριξη του και μετά το πέρας της πανδημίας με σημαντικές αποφάσεις που θα στηρίξουν την τραυματισμένη λειτουργία του. Ο υπουργός όρισε την ανάγκη ενός ανοιχτού διαλόγου και δεσμεύτηκε για νέες συναντήσεις για αυτό το σημαντικό και πιο ουσιαστικό σκέλος του κλάδου .

Για το πρώτο σκέλος οι εκπρόσωποι του κλάδου ενημέρωσαν τον κ.Σταικουρα και τα κυβερνητικά στελέχη για τον τεράστιο αριθμό εκπροσώπησης και για την πρωτόγνωρη συστράτευση των σωματείων και των κινήσεων πανελλαδικά λόγω των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργεί ο covid-19 και οι συνέπειες του. Ταυτόχρονα επικοινώνησαν και την τεράστια αγωνιά και αβεβαιότητα των ανθρώπων του κλάδου.

Επίσης τέθηκαν υπόψιν του επιτελείου του υπουργείου οικονομικών τα σημαντικότερα επίκαιρα προβλήματα τα οποία αναλυθήκαν λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις οπού είναι εφικτό και όπως δεσμευτήκαν οι παράγοντές του υπουργείου.Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε πως γνωρίζει ότι η εστίαση υποφέρει και άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τους προβληματισμούς.

Το οικονομικό επιτελείο δεσμεύτηκε για άμεσες απαντήσεις στα παραπάνω με βασικό γνώμονα τις διορθωτικές κινήσεις οπού αυτό είναι εφικτό τις επιπλέον ενισχύσεις.Τέλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της εστίασης ότι «δεν θα επιτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου και θα παρεμβαίνουν υποστηρικτικά οπότε και οπού χρειάζεται για τον σκοπό αυτό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο