× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ακυρώνεται λόγω Covid19 η γιορτή του κάστανου»

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη της κοινοτάρχη Αγιάσου Διαμάντως Ρουγκέλλη. Μιλά για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του χωριού, τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τους μελλοντικούς στόχους και το όραμά της να αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του χωριού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/11/2020

«Ακυρώνεται λόγω Covid19 η γιορτή του κάστανου»

Τον αγώνα που δίνει στην κοινότητα Αγιάσου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας του χωριού  καθώς και τα σχέδια της για τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες της περιοχής, περιέγραψε με γλαφυρά χρώματα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι»  η πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η Δ. Ρουγκέλλη στην απόφασή της να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή ελήφθη με μοναδικό κίνητρο την προσφορά σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τα χωριά και τις κοινότητες του νησιού μας.

Καθημερινός ανήφορος 

Όπως τόνισε καθημερινά γίνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου οι ίδια και οι συνεργάτες της, να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις βασικές ανάγκες της περιοχής και κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, την κοπή των χόρτων, τον ηλεκτροφωτισμό, την ύδρευση και την αποχέτευση της Αγιάσου, έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα χρήματα που προέρχονται από την πάγια προκαταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς τα χρήματα της πάγιας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών δαπανάται για την πληρωμή του ΦΠΑ των τιμολογίων. Από την ημέρα που ανέλαβα, αισθάνομαι ότι τρέχω πίσω από τα προβλήματα ου συνεχώς αναφύονται και δυσκολεύουν τη ζωή των συμπολιτών μου. Φέτος το καλοκαίρι για παράδειγμα επί πολλές ημέρες είχαμε προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση της Αγιάσου. Το πρόβλημα επιλύθηκε βέβαια ύστερα από μερικές ημέρες από τη ΔΕΥΑΛ. Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι ειδικά για την περιοχή μας θα πρέπει να υπάρχει μόνιμος υδραυλικός και ηλεκτρολόγος  για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεν μπορεί να σημειώνονται βλάβες είτε στα φώτα του χωριού είτε στην ύδρευση, σε ένα καινούργιο δίκτυο να σημειωθεί και αυτές να επισκευάζονται πολλές μέρες αργότερα.

Έργα και οράματα 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή της η Κοινοτάρχης της Αγιάσου αναφέρθηκε στα έργα, τις δράσεις και τα σχέδια της Κοινότητας για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της περιοχής και δημιουργίας νέων χώρων πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δ. Ρουγκέλλη δεν έκρυψε την ανησυχία της για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη σήμερα και σημείωσε ότι το έργο προχωράει μεν με γρήγορους ρυθμούς, προκαλεί ωστόσο ανησυχία το γεγονός ότι το πρώτο τμήμα του έργου που έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί πριν από πολύ καιρό δεν είναι λειτουργικό.

Η πρόεδρος της Αγιάσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που προγραμματίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την οδική σύνδεση της Αγιάσου με το Μεγαλοχώρι, η μελέτη του οποίου όπως τόνισε έχει ολοκληρωθεί και προχωρά το επόμενο διάστημα η δημοπράτησή του.

Ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για την κοινότητα Αγιάσου η οποία προωθείται από την ίδια την κοινοτάρχη είναι η επισκευή του  παλιού ελαιοτριβείου στην πάνω πλευρά του χωριού, η στέγη του οποίου είχε  καταρρεύσει τα προηγούμενα χρόνια υπό το βάρος του χιονιού. «Η μελέτη για την επισκευή του κτιρίου είναι σε εξέλιξη και οραματιζόμαστε ο χώρος αυτός να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο και κέντρο διάδοσης της κουλτούρας και της παράδοσης της περιοχής μας. Οι συμπολίτες μας θα μπορούν να επισκεφθούν το κτίριο αυτό και να γνωρίζουν από κοντά στοιχεία της ιδιαίτερης ταυτότητας και ιστορίας του χωριού μας, τα οποία παραμένουν ζωντανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Του χρόνου ... η γιορτή του κάστανου 

Αναφερόμενη η Δ. Ρουγκέλλη στην περίφημη γιορτή του κάστανου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, δήλωσε ότι φέτος λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν δεν θα πραγματοποιηθεί. Σημείωσε ωστόσο ότι στόχος των Αγιασωτών είναι κρατήσουν ζωντανή την παράδοση της επιτυχημένης αυτής γιορτής και του χρόνου αν όλα πάνε καλά να διοργανώσουν μία αξιόλογη και υψηλού επιπέδου εκδήλωση αντίστοιχης αίγλης και επιτυχίας με αυτή των προηγούμενων ετών. «Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, σημείωσε η Διαμ. Ρουγκέλλη είναι ότι ο κόσμος αγαπά πολύ την Αγιάσο και την επισκέπτεται συχνά. Τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό εκατοντάδες συμπολίτες μας, για το καθιερωμένο προσκύνημα στην Παναγία και στη συνέχεια ξεχύνονται στους δρόμους του χωριού και στα καφενεία. Βέβαια η όλη κατάσταση, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού εγκυμονεί κινδύνους γι’ αυτό θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή τόσο στους κατοίκους του χωριού όσο και στους επισκέπτες να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα προστασίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ