× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εκφράζουμε την οδύνη και την αλληλεγγύη μας»

Η Συμπαράταξη Πολιτών για την τραγωδία στη Σάμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2020

«Εκφράζουμε την οδύνη και την αλληλεγγύη μας»

Σε επαγρύπνηση για τα επόμενα 24ωρα καλεί τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου η περιφερειακή κίνηση με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη «Συμπαράταξη Πολιτών» εκφράζοντας παράλληλα την οδύνη για τον χαμό των δυο νέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«O σεισμός με επίκεντρο τη Σάμο και το Αιγαίο γενικότερα αφήνει πίσω του πολλές πληγές που πρέπει να επουλωθούν: την απώλεια δύο νεαρών παιδιών στη Σάμο, τις υλικές ζημιές σε Σάμο και Χίο και τις σοβαρές απώλειες στη γειτονική Σμύρνη.
Η οδύνη μας για το χαμό των δύο νέων είναι βαθιά και η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειες τους.

Καλούμε τους πολίτες των νησιών μας σε προσοχή και επαγρύπνηση τα επόμενα εικοσιτετράωρα και εκφράζουμε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας ιδιαίτερα στο Σαμιώτικό λαό που αυτή τη φορά πλήγηκε περισσότερο απ’όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά ως περιφερειακή παράταξη οφείλουμε να μην σταθούμε απλά στην έκφραση των συναισθημάτων μας, αλλά αντίθετα η οδύνη αυτή πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη για την επούλωση των υλικών ζημιών και τη πολλαπλή θωράκιση του Αιγαίου.

Δεν υπάρχει για το Αιγαίο και ιδιαίτερα για το Β.Αιγαίο ούτε λεπτό εφησυχασμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας , πόσο μάλλον μετά από τόσο χρόνια αδράνειας από τη παρούσα και τη προηγούμενη περιφερειακή αρχή και επιβεβαιώνει περίτρανα την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις σε ότι αφορά τη μείωση των επιπτώσεων από τέτοια φαινόμενα.

Μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση εκφράσαμε την ανησυχία μας για το ότι δεν προχωρά η άρση της ετοιμοροπίας των βράχων που κρέμονται πάνω από το χωριό της Συκαμιάς. Το αντίστοιχο συμβαίνει με τα βράχια που κρέμονται στη κυριολεξία πάνω από το Πλωμάρι. Την ίδια ανησυχία είχαμε εκφράσει στο παρελθόν για τη μη υλοποίηση του έργου «Αντισεισμικός έλεγχος Δημόσιων Κτιρίων» που είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά δεν εκτελείται. Και γι’αυτό εκφράστηκαν χτες και από άλλες παρατάξεις οι ανησυχίες αυτές, όταν 3 ½ χρόνια από το μεγάλο σεισμό της Βρίσας πολλές πληγές παραμένουν ανοιχτές. Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν αυτά στη Σάμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τη Περιφερειακή Αρχή, χωρίς καμία χρονοτριβή, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολίτες να εκτελέσει όλα τα απαραίτητα έργα που συμβάλουν ασφάλεια των πολιτών στα νησιά μας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ παρακολουθεί και θα πιέζει για την επίλυση αυτών των προβλημάτων αυτών, αλλά και στη σύνταξη ενός προγράμματος Πολιτικής Προστασίας με στόχο τη πρόληψη, ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι αλλά και οι συνέπειες από τα φυσικά φαινόμενα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα