× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέο πακέτο μέτρων την Παρασκευή για την πανδημία

Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη περνούν στο «επίπεδο 4»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/10/2020

Νέο πακέτο μέτρων την Παρασκευή για την πανδημία

Nέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας ανακοινώνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο,  «ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο». 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε, επίσης,  τις επιθέσεις που όπως υποστήριξε, δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς». Όπως είπε οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία και όχι από τους επιστήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Τσιόδρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού είχε καλύψει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των ΜΜΜ λέγοντας ότι: «Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα μέσα μεταφοράς, το κατανοώ. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν.»

Το νέο πακέτο μέτρων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι :

-χρήση μάσκας παντού ανεξάρτητα από ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου που βρίσκεται κάθε περιοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, πιθανότατα, μέχρι τις 9 το βράδυ

-η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και πριν από τις μεταμεσονύκτιες ώρες

- ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός περιοχών επιπέδου 3 και 4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- η ενίσχυση περαιτέρω της τηλεργασίας

Α. Ξανθός: Οι κρίσιμες αποφάσεις να βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών

«Είμαστε σε φάση εκθετικής αύξησης κρουσμάτων και δυστυχώς είμαστε στο όριο απώλειας ελέγχου» υπογράμμισε ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ σημείωσε ότι σ’ αυτή τη φάση απαιτείται αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και πολλαπλά μέτρα έκτακτης ανάγκης.

«Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης πρέπει να βελτιωθούν και βεβαίως οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών» σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε δε ότι ο ίδιος προκρίνει ως άμεσες προτεραιότητες για το σύστημα υγείας: την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε κλινική εκτίμηση και σε τεστ με εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ, την αποζημίωση των τεστ που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την καλύτερη οργάνωση της φροντίδας των χρόνιων ασθενών με ανάπτυξη αν είναι δυνατό κατ’ οίκον υπηρεσιών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα γέρικο σκαρί στο Βόρειο Αιγαίο;

Δημοσιεύματα θέλουν το Sporades Star της Sea Jet να μπαίνει στις συνδέσεις της Λέσβου και της Λήμνου με Καβάλα και Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση