× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

326 ενστάσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

Μέχρι τέλος του μήνα η εξέταση από τις αρμόδιες επιτροπές της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/10/2020

326 ενστάσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ολοκληρώθηκε η περίοδος των ενστάσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης και σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κατατέθηκαν συνολικά 326 ενστάσεις οι οποίες προέρχονται είτε από επιλαχόντες δικαιούχους επενδυτές οι οποίοι ζητούν την επανεξέταση των μορίων τους ή το λόγο για τον οποίο μειώθηκαν είτε από απορριπτόμενους οι οποίοι ζητούν την επανεξέταση του φακέλου και των μορίων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η αξιολόγηση των ενστάσεων αυτών από δύο επιτροπές,μία στη Λέσβο και μία στη Χίο, οι οποίες έχουν αναλάβει το έργο.

Τέλος του μήνα 

Η αξιολόγηση των φακέλων και των ενστάσεων των υποψήφιων επενδυτών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα ενώ η ανάρτηση των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές ενστάσεις 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση των αποτελεσμάτων αρχές Αυγούστου επιλέχθηκαν 528 προτάσεις από τις 1.237 που κατατέθηκαν συνολικά σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ποσοστό δηλαδή επιτυχόντων περίπου 42%.

Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης το Υπουργείο προχώρησε  σε υπερδέσμευση περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ από το συνολικό ποσό των 46 εκατομμυρίων, προκειμένου να διατεθεί για την ικανοποίηση των ενστάσεων, ο αριθμός των οποίων όπως αποδείχθηκε είναι αυξημένος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αφορούν

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στα Σχέδια Βελτίωσης αφορούν κυρίως επενδύσεις για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, αγροτικών και κτηνοτροφικών, αγορά εξοπλισμού αγροτικών μηχανημάτων, κτηνοτροφικού εξοπλισμού, όπως είναι τα αρμεχτήρια κ.λπ.

 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ιδιώτες και εταιρείες που έχουν καταθέσει προτάσεις ή ομάδες παραγωγών που συμμετέχουν με δικό τους φάκελο στα Σχέδια Βελτίωσης. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχε μόλις ένας Συνεταιρισμός και συγκεκριμένα του Παλαιοκήπου Γέρας.

 Το πρόγραμμα καλύπτει χρηματοδοτικά το 75%-85% του συνολικού προϋπολογισμού της πρότασης που καταθέτει ο ενδιαφερόμενος. Τα υπόλοιπα χρήματα καλύπτονται από τον ίδιο τον παραγωγό.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πρώτη πτήση από Αυστρία στη Λέσβο

Μετά από πολυετή απουσία, που δεν υπήρχε σύνδεση, επέστρεψε η πτήση charter και θα πραγματοποιείται έως τις αρχές Οκτωβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου η υποβολή των ενστάσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη