× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βρήκε λύση για το αιμοδυναμικό ο Καμπούρης

Κανένας διασωληνωμένος με Covid- 80 νέες θέσεις στον νέο οργανισμό- Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/10/2020

Βρήκε λύση για το αιμοδυναμικό ο Καμπούρης

Παραμένει σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αλλά και με δοκιμασμένο το σχέδιό του για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορονοϊού, έχοντας εντοπίσει από την αρχή της πανδημίας στη Λέσβο 138 θετικά κρούσματα. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν 51 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων μόλις δύο οι αιτούντες άσυλο, ενώ 5 διακομίστηκαν στην Αθήνα και 15 κατέληξαν. Κανένας δεν είναι διασωληνωμένος, ενώ νοσηλεύονται τρεις σε πολύ καλή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλα τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο, ο πρόεδρος και διοικητής του, Γιώργος Καμπούρης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Για το αιμοδυναμικό

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ήταν το ζητούμενό μου το αιμοδυναμικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης. Το πρόβλημα με τους επεμβατικούς καρδιολόγους που είναι αναγκαίοι για να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό εργαστήριο δεν είναι μόνο ότι δεν προβλέπονται στον πεπαλαιωμένο οργανισμό ως θέσεις, αλλά ότι ακόμα και αν προκηρυχθεί θέση, δεν έχουν κίνητρα να έρθουν στη Λέσβο σε σχέση με την ελκυστικότητα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου μπορούν να δουλέψουν και σε ιδιωτικά εργαστήρια παράλληλα, εξήγησε ο κ. Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άμεση λύση που βρήκε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου είναι ένας στρατιωτικός, καρδιολόγος που εργάζεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: «Οι δικοί μας γιατροί έκαναν την πρόταση, τη δέχτηκε». Παράλληλα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει στείλει δύο εργαζόμενους, έναν τεχνικό και μία νοσηλεύτρια να εκπαιδευτούν στο Ασκληπιείο στη Βούλα από την περασμένη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες: «Αυτοί θα είναι η μαγιά από την οποία θα ξεκινήσουμε». Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα και για τρεις εβδομάδες, καρδιολόγος του Νοσοκομείου θα μεταβεί για εκπαίδευση.

Ο κ. Καμπούρης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ και συντοπίτη μας, Αλκιβιάδη Στεφανή, υφυπουργό, ο οποίος «αγαπά πραγματικά τον τόπο του και πάντα σκίζεται να τον βοηθήσει».

«Ίσως μέχρι τέλος του έτους, ή αρχές του νέου έτους να γίνει η πρώτη στεφανιογραφία» δήλωσε αισιόδοξος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον κορονοϊό

Τα μέσα ατομικής προστασίας υπερεπαρκούν, και λόγω των δωρεών, ενώ «το προσωπικό μας έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία» εξήγησε ο κ. Καμπούρης τονίζοντας ότι το σχέδιο του Νοσοκομείου δοκιμάστηκε ιδιαίτερα το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου και το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

80 νέες θέσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καμπούρης ανακοίνωσε 80 νέες θέσεις προσωπικού στον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου θα ενταχθούν καινούρια τμήματα, όπως το αιμοδυναμικό και ειδικότητες, όπως αυτή του θωρακοχειρουργού και των επεμβατικών καρδιολόγων. «Περιμένουμε την έγκριση, να γίνει σύσταση των θέσεων εργασίας και εν συνεχεία να περάσει από το λογιστήριο του κράτους… Δυστυχώς η διαδικασία είναι μεγάλη και μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως και 1,5 με 2 χρόνια» εξήγησε ο κ. Καμπούρης.

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Νοσοκομείου συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους αιτούντες άσυλο, ώστε να αντιμετωπιστούν ολιστικά τα ζητήματα Υγείας που προκύπτουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη όπου ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε και στην Ψυχιατρική Κλινική: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*