× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λήμνο ο Γιάννης Μπουρνούς

Παρέστη στις εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2020

Στη Λήμνο ο Γιάννης Μπουρνούς

Στη Λήμνο βρέθηκε στις 7-9 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τους εορτασμούς της 8ης Οκτωβρίου για την 108η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς παρέστη στη δοξολογία και την τελετή κατάθεσης στεφάνων στη Μύρινα, αφού φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων είχε σύντομες επαφές με τον Έπαρχο, κ. Άγγελο Βλάττα-Λαμπρινό, τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μαρινάκη και τον Μητροπολίτη Λήμνου, κ. Ιερόθεο.

Κατά την παραμονή του στη Λήμνο, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με φορείς της υγείας και της παιδείας και, πιο συγκεκριμένα, με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου, αποτελούμενη από την κ. Κυριακή Στεφανιδάκη και τον κ. Γιάννη Κοντολάμπαδο, το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Τριαντάφυλλο Κανταρά, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ανδρέα Ξυπτερά, τον Αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Σελιανίτη και τον Γραμματέα, κ. Αλέξη Ρίζο.

"Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου τα έχουμε αναδείξει στη Βουλή με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας μέχρι τώρα δείχνει αδιαφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικό πρόβλημα του Νοσοκομείου παραμένει η δραματική ιατρική υποστελέχωσή του, αφού, από τις σαράντα θέσεις ιατρών που προβλέπονται στο οργανόγραμμά του, αυτή τη στιγμή καλύπτονται μόλις δεκαεπτά από μόνιμους γιατρούς και επτά από επικουρικούς, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μην πραγματοποιούνται ακόμη και στοιχειώδεις εξετάσεις. Γνωρίζοντας αυτά, μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για περισσότερες από τριακόσιες μόνιμες θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται καμία θέση για το πολύπαθο Νοσοκομείου του νησιού.

Περαιτέρω, το Νοσοκομείο Λήμνου συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα λόγω έλλειψης κονδυλίων και επαρκούς προσωπικού, ενώ ακόμη δεν έχει προχωρήσει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η διαδικασία για την ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας, ένα σημαντικότατο έργο αναβάθμισης του νοσοκομείου, ενταγμένο από την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να είναι διεκδικητική απέναντι στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υπάρξει προοπτική κάλυψης των κενών θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού και να βγει από το τέλμα και την απαξίωση το Νοσοκομείο Λήμνου", τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση με την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου έγινε γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δύο νησιά του Νομού μας. Τονίστηκε η ανάγκη μόνιμων προσλήψεων στην παιδεία και συζητήθηκε το κτιριακό ζήτημα, με έμφαση στο Γυμνάσιο Μύρινας, που δεν έχει αποκατασταθεί έξι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2014, αλλά και την πρόταση της ΕΛΜΕ για την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος στη Μύρινα, αφού το υπάρχον στεγάζει το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ, το ΙΕΚ και το Εσπερινό χωρίς επαρκείς χώρους για εργαστήρια, φυσική αγωγή, εκδηλώσεις κ.α.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ