× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής»

Αίτημα ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2020

«Να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής»

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ώστε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής εν όψει της απόφασης που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη για την εγκληματική οργάνωση καταθέτει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ειδικότερα αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου συντονιζόμενο με το ευρύτερο κίνημα ανά την Ελλάδα, το κοινό αίσθημα απένατι στις εγκληματικές πράξεις και τακτικές της ΧΑ οφείλει και πρέπει τρια 24ωρα πριν την έκδοση της απόφασης του Εφετείου για την πολυκροτη δικη της να σταθεί και αυτό στο ύψος των περιστάσεων, όπως έκαναν δήμοι των νησιών μας αλλά και Περιφέρειες ανα την Ελλάδα.

Σεβόμενο τα θύματα της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τις ιστορικές θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό, τιμώντας τις αξίες τα δικαιώματα και κυρίως τον Ανθρωπο, οφείλει και πρέπει να ταχθεί υπέρ της συνολικής καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε δια περιφοράς, την ύστατη τούτη ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσει την δική του απάντηση στέλνοντας το μήνυμα καταδίκης προς κάθε κατεύθυνση»

 

Το σχέδιο ψηφίσματος που προτείνει η παράταξη με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Ύστερα από πέντεμιση χρόνια διαδικασίας, αμέτρητων βίντεο, φωτογραφιών, καταθέσεων μαρτύρων, η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε. Ανακοινώθηκε από τη σύνθεση του δικαστηρίου ότι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. θα εκδοθεί η απόφαση σε σχέση με τα εγκλήματα των χρυσαυγιτών και συνολικά την κατηγορία της διεύθυνσης κι ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια ιστορική δίκη, τη μεγαλύτερη και ίσως από τις σημαντικότερες της μεταπολίτευσης ειδικά σε μια χώρα που έχει υποφέρει από τα εγκλήματα των ναζί. Η κοινωνία και οι θεσμοί στην κοινωνία και στο μαζικό κίνημα πρέπει να προστατεύσουν ό,τι έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια.Άλλωστε τα στοιχεία αυτά τα 5,5 χρόνια είναι συντριπτικά.χεία που παρουσιάστηκαν αυτά τα 5,5 χρόνια είναι στριπτικά.

 

Κάθε δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης και συνολικά η ελληνική κοινωνία πρέπει να πάρει θέση, να τοποθετηθεί. Τόσα χρόνια η ναζιστική εγκληματική οργάνωση χτυπούσε συνδικαλιστές, κυνηγούσε και σκότωνε μετανάστες, κι έφτασε να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα, κάτι που αποτέλεσε την αφορμή, για να ξεκινήσει η ποινική της δίωξη.

 

Η ΠΒΑ  σεβόμενη τα θύματα της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τις ιστορικές θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό, την ευθύνη της απέναντι στην νεολαία που πρέπει να γνωριζει την αλήθεια για το βρώμικο πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού και σεβόμενη τις ανθρωπιστικές αξίες, τάσσεται υπέρ της συνολικής καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να είναι αυτή η απόφαση κρίκος στην προσπάθεια να μπει ο φασισμός και ο ναζισμός στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια