× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έβγαζαν λάσπες, μας έκαναν φαγητό»

Το «ευχαριστώ» των κατοίκων της Καρδίτσας σε πρόσφυγες που τους βοήθησαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020

«Έβγαζαν λάσπες, μας έκαναν φαγητό»
Πρόσφυγες βοηθούν κατοίκους της Καρδίτσας

Ο Αζίζ, ο Μουσταφά είναι γείτονες και πλέον φίλοι. Έτρεξαν αμέσως και έβγαλαν τη λάσπη από την επιχείρησή μας, αναφέρει ένα κάτοικος της Καρδίτσας μετά από την κακοκαιρία Ιανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Φεριντέ μας έκανε φαγητό. Όποιος έχει χάσει τα πάντα καταλαβαίνει. Τους ευχαριστούμε!». Έτσι σχολίασε κάτοικος στην Καρδίτσα τη βοήθεια που δέχθηκε από πρόσφυγες, οι οποίοι προσέτρεξαν να συνδράμουν, με όσα μέσα μπορούσαν, τους πληγέντες απο την κακοκαιρία. Σαν τον Αμπντούλ από το Ιράν ο οποίος, όπως σχολίασε και πάλι κάτοικος της περιοχής, «δεν έχει σταματήσει λεπτό να μας βοηθάει».

Πρόσφυγες στο πλευρό κατοίκων της Καρδίτσας

Στο πλευρό των κατοίκων, οι οποίοι υπέστησαν σημαντικές καταστροφές, βρέθηκαν πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Καρδίτσα και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Αναπτυξιακής Καρδίτσας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων στην πόλη ESTIA, μέσω σύμβασης της Ύπατης Αρμοστείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με όλους τους ωφελούμενούς μας-συνολικά είναι 433 άτομα, εκ των οποίων περίπου 150 είναι παιδιά- και ζητήσαμε εθελοντική εργασία καθώς το κοινοτικό μας κέντρο "Σταυροδρόμι", στο κέντρο της Καρδίτσας, που χρησιμοποιείται και ως τόπος συνάντησης και μαθημάτων για τις προσφυγικές κοινότητες, υπέστη μεγάλη ζημιά από πλημμύρα. Μια ομάδα προσφύγων και αιτούντων άσυλο, μαζί με προσωπικό της Αναπτυξιακής ανέλαβε δράση και βοήθησε στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό του χώρου από τα νερά και τη λάσπη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του έργου ESTIA Χρυσαυγή Σέγγη.

Εκτός από τα γραφεία του κοινοτικού κέντρου που υπέστησαν σημαντικές ζημιές και οι πρόσφυγες συνέδραμαν στην αποκατάστασή τους, πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν, με δική τους πρωτοβουλία, διάφορους καταστηματάρχες. «Είδαμε πολλές αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με ευχαριστίες ντόπιων σε πρόσφυγες για τη βοήθειά τους στον καθαρισμό των επιχειρήσεών τους» εξήγησε η κ.Σέγγη. Σημειώνεται ότι και σπίτια όπου στεγάζονται πρόσφυγες υπέστησαν ζημιές και κάποια καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Είχαμε καταστροφές σε 7 σπίτια εκ των οποίων τα δύο που είναι πλίνθινες μονοκατοικίες, κρίθηκαν ακατάλληλα», δήλωσε η κ. Σέγγη προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος στην πόλη και υπάρχουν πολλά προβλήματα στα δίκτυα επικοινωνίας.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες