× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανησυχεί η Ένωση Γονέων για τη διασπορά του κορονοϊού

Θέλουν ενημέρωση και διενέργεια θερμομέτρησης και τεστ COVID

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2020

Ανησυχεί η Ένωση Γονέων για τη διασπορά του κορονοϊού

Ανησυχεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης για τη διασπορά του κορονοϊού και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με του αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης στους οποίους μεταφέρει τους προβληματισμούς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων. Επίσης ζητά μεταξύ άλλων τη διενέργεια θερμομέτρησης και τεστ ταχείας εξέτασης κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει:

«Η αναβολή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τόσο από τον Δήμο Μυτιλήνης όσο και από το υπουργείο Παιδείας ήταν απόλυτα σωστή (σχετική πρόταση είχαμε υποβάλλει αρκετές ημέρες πριν ).

 Η αγωνία όλων μας για την σωστή μόρφωση των παιδιών μας είναι δεδομένη όμως προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκρυθμη κατάσταση λόγων τω γεγονότων στην Μόρια τείνει να ομαλοποιηθεί όμως ανησυχητικά είναι τα νέα σχετικά με τα κρούσμα covid-19 στους μετανάστες-πρόσφυγες (135 μέχρι τώρα ) που μπήκαν στο προσωρινό camp του Μαυροβουνίου (ΚαράΤεπέ ) .

Το ζήτημα που ανησυχεί όλους μας είναι το εύρος της διασποράς των συγκεκριμένων κρουσμάτων . Επειδή υπήρξε μεγάλη διασπορά μεταναστών-προσφύγων οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από ομοεθνείς τους σε σπίτια μέσα στην Μυτιλήνη τι μέτρα ελέγχου θα ληφθούν για τους μαθητές που προέρχονται από τις οικογένειες αυτές λαμβανομένου

α. ότι δεν μπορεί να υπάρξει ιχνηλάτηση                                                                                           β. τα ποσοστά σε covid-19 που υπάρχουν ανάμεσα στους μετανάστες πρόσφυγες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο αναφορά τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων υπάρχει εξής παράδοξο .Ενώ ρητά αναφέρονται «καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες» οι καθαρίστριες προσλήφθηκαν με τρίωρες συμβάσεις εργασίας κάτι που σημαίνει ότι η εργασία που θα παρέχουν θα είναι μόνο για την καθαριότητα των αιθουσών για την επόμενη μέρα .Ποιός θα καθαρίζει κατά την διάρκεια των μαθημάτων και θα εφαρμόζει τα απολυμαντικά ;     

Άρα υπάρχει αδυναμία εφαρμογής βασικής οδηγίας ασφάλειας. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις από το υπουργείο παιδείας όπως επέκταση των ωρών της σύμβασης ή πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών που θα βρίσκονται στα σχολεία κατά την λειτουργία τους .

Τι μέριμνα έχει δοθεί για τις οικογένειες που έχουν ευπαθή μέλος (πατέρας,μητέρα ); Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα άτομα που έχουν ζητήματα υγείας με καρκίνο είναι 4.800 τα άτομα που έχουν καρδιολογικά προβλήματα είναι περίπου 8.000  και με σκλήρυνση 250 στο νησί μας . Δηλαδή έχουμε πάνω από 12.000 κατοίκους του νησιού μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες . Και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έχουν παιδιά που θα πάνε στο σχολείο. Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό και σίγουρα δεν λύνεται με το “ να μην αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας όταν επιστρέφουν από το σχολείο και να φοράμε μάσκα όταν τα πλησιάζουμε “ απαιτούμε να δοθεί λύση για αυτή την κατηγορία του πληθυσμού του νησιού μας.

Προτείνουμε επίσης την θερμομέτρηση των μαθητών και διδακτικού προσωπικού κατά την προσέλευση στο σχολείο (εφαρμόζεται ήδη σε κάποιους Δήμους ) .Επιπλέον από την στιγμή που υπάρχουν τα rapid test θα έπρεπε να γίνει έλεγχος στο διδακτικό προσωπικό . Ήδη σε άλλους νομούς που άνοιξαν τα σχολεία υπάρχουν κρούσματα και σχολεία που ανέστειλαν την λειτουργία τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ