× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

200.000 ταχεία τεστ εξέτασης Covid προσγειώθηκαν στη Μυτιλήνη

«Προτεραιότητά μας η ασφάλεια κατοίκων και μεταναστών» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης κατά την παραλαβή

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/9/2020

200.000 ταχεία τεστ εξέτασης Covid προσγειώθηκαν στη Μυτιλήνη

Παρελήφθησαν στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» 200.000 τεμάχια τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test), από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση, η οποία μετά το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτά τα 200.000 τεστ, ικανός αριθμός θα παραμείνει στη Λέσβο και τα υπόλοιπα μεταφέρονται στην Αθήνα και με βάση των εθνικό σχεδιασμό θα μεταφερθούν σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ευχαρίστησε τον Θανάση Μαρτίνο για την χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και σημείωσε: «Πλέον η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών διενέργειας τεστ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω των ειδικών συνθηκών τα πρώτα τεστ ταχείας εξέτασης διατέθηκαν στα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

«Το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νότης Μηταράκης

«Από τις πρώτες δύσκολες στιγμές προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών με την εκκένωση της δομής του ΚΥΤ Μόριας χωρίς θύματα, με την προστασία της περιμέτρου. Εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη παροχή ιατρικής βοήθειας, φαγητού και νερού. Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας, και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Κι εμείς ως χώρα θα συνεχίσουμε πρώτα με την φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης κατά την παραλαβή

 «Τα ταχέα αντιγόνα, που η πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γνωριμία με τη μαθητική στέγη Χίου «Το σπίτι της Μαρίας»

Εκδήλωση για γονείς και μαθητές την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου