× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει φυλακή.Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ασύλου»

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Αρβανίτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2020

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει φυλακή.Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ασύλου»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης για τις τραγικές εξελίξεις στη Μόρια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει φυλακή.Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ασύλου. Ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ασύλου και να πάνε οι άνθρωποι στους προορισμούς τους. Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το προσφυγικό. Ευθύνεται η Ε.Ε., τα δυτικά συμφέροντα και οι εταιρείες. Ο Μητσοτάκης είναι απασχολημένος να παίζει το κυβερνητικό παραμύθι, με απόγειο το σόου του Έβρου, μην κάνοντας το παραμικρό για να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταστροφή στη Μόρια δεν ήταν ούτε αδιανόητη ούτε απρόβλεπτη. Ήταν κάτι που πολλοί αναμέναμε με φόβο. Η κατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας ήταν πολύ δύσκολη, εδώ και πολύ καιρό και βεβαίως, οι δράσεις της κυβέρνησης για να την βελτιώσει ήταν επικοινωνιακές. Θυμίζω ότι η υγειονομική δομή που δώρισε η ολλανδική κυβέρνηση, μετά τα πανηγύρια και τις κορδέλες δεν αξιοποιήθηκε.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική και για τους κατοίκους της Λέσβου, εδικά τώρα πια που οι συνθήκες της πανδημίας την επιβαρύνουν. Τόσο οι κάτοικοι του νησιού όσο και οι πρόσφυγες είναι σε ομηρία, είναι έρμαια πολιτικών συμφερόντων.

Χρειάζεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και ολόκληρης της χώρας, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και επιτέλους να σταματήσει η κυβέρνηση τα παιχνίδια του ψευτοπατριωτισμού.

Οι αντιδράσεις από την Ευρώπη, τόσο από τον αόρατο κ. Σχοινά όσο και από την κ. Γιόχανσον είναι χλιαρές όσο και θλιβερά ανεπαρκείς. Ενημερώνουμε άμεσα τις πολιτικές ομάδες του Ε/Κ και προτείνουμε να μπει το θέμα στην ολομέλεια που είναι προγραμματισμένη για τις 14 του μήνα στις Βρυξέλλες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» αναλαμβάνει το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη

Μέλη του οργανισμού που δεν ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας εξαγγέλλοντας τη νέα δομή, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση για την Παλαιστίνη

Πέμπτη 16 Μαΐου, στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, στις 6:30 το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας ανακοίνωσε ο Βαρτζόπουλος

Με κινητοποίηση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου στην Καλλονή
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η μετακόμιση της ψυχιατρικής κλινικής Μυτιλήνης

Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί μέσα στο καλοκαίρι
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών

Οι μεσίτες της χώρας απέκτησαν το δικό τους πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο