× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αριστούχοι στην πρώτη τους επιλογή και στις πρώτες θέσεις!

Ελεάννα Στυλιανίδου, Μιχαέλα Κοντέλλη, Μυρσίνη Καραγεωργίου, Φώτης Παπαρίσβας, Στρατούλα Γανέλλη και Μαρίνα Καρακλά

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/8/2020

Αριστούχοι στην πρώτη τους επιλογή και στις πρώτες θέσεις!

Στην πρώτη τους επιλογή, αριστούχοι στη βαθμολογία, αισθάνονται ότι κόποι χρόνων δικαιώνονται, βλέποντας τους εαυτούς τους στις πρώτες σειρές επιτυχίας της σχολής για την οποία πάσχιζαν από κάθε θρανίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5η στην Αγγλική Φιλολογία

Η Μιχαέλα Κοντέλλη από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την ομάδα Ανθρωπιστικών σπουδών με 18.550 μόρια ήταν ανέκαθεν αριστούχα και πρώτη της επιλογή ήταν η Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης στην οποία πέρασε 5η κατά σειρά επιτυχίας. Φέτος, όπως μας είπε έδωσε τον καλύτερο εαυτό της αντιμετωπίζοντας κούραση ψυχολογική και σωματική. «Στερήθηκα τους φίλους μου, δεν είχα όρεξη και κυρίως χρόνο για να τους δω» μας εξηγεί. Διάβαζε πάνω από 7 ώρες την ημέρα. Και εκείνη δυσκολεύτηκε με την καραντίνα, αλλά η οικογένειά της και ειδικά η μητέρα της και οι φίλοι της την στήριξαν για να αντέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη στην ομάδα Υγείας- Θετικών σπουδών η Στρατούλα Γανέλλη από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης με 18.375 μόρια που έγραψε από 19,3 τόσο στη Χημεία όσο και στη Φυσική. «Ήταν μια αρκετά καλή χρονιά. Η καραντίνα θα έλεγα με ωφέλησε γιατί συγκεντρώθηκα στο διάβασμα και κατάφερα να ξεκουραστώ» μας λέει η Στρατούλα με πρώτη της επιλογή την Ιατρική Αθηνών στην οποία και πέρασε.

Ιατρική Θεσσαλονίκης πέρασε η Ελεάννα Στυλιανίδου από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, ένα παιδί που ξεχώριζε ανέκαθεν για τις επιδόσεις της στη Φυσική έχοντας βραβευτεί, αλλά και στο μπάσκετ που το στερήθηκε αρκετά φέτος. Συγκέντρωσε 18.250 μόρια, και έγραψε 19,3 στη Βιολογία. Είναι ήδη με τον μπαμπά της, Στέφανο στη Θεσσαλονίκη και διαλέγει έπιπλα για το σπίτι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8η στην Οδοντιατρική Αθηνών!

Από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 18.300 μόρια και Ομάδα Υγείας η Μυρσίνη Καραγεωργίου, που έγραψε 18,7 στη Βιολογία, πέρασε 8η στη σειρά επιτυχίας της Σχολής Οδοντιατρικής Αθήνας. Κι όμως η καραντίνα δεν την δυσκόλεψε: «Σηκωνόμουν στις 7 το πρωί και διάβαζα έως το απόγευμα. Με βοήθησαν οι φίλοι μου και οι οικογένειά μου». Η Μυρσίνη κατάφερε να συνεχίσει και τον αγαπημένο της χορό το χιπ-χοπ για να γυμνάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1η στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης!

Συγκέντρωσε 18.573 μόρια η Μαρίνα Καρακλά από το Γενικό Λύκειο Καλλονής που έδινε πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη φορά. «Ήθελα μια δεύτερη ευκαιρία» είπε στο «Ν» μιλώντας από τη Γερμανία, όπου βρίσκεται η μισή οικογένειά της. Η Μαρίνα πέρασε 1η στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης!

Μέρος της οικογένειάς της μετέβη από το 2018 στη Γερμανία. Ο πατέρας της παρέμεινε στο νησί και η οικογένεια ελπίζει να συγκεντρωθεί ξανά και να μένουν όλοι μαζί.

Αν και είχε τη δυνατότητα να δώσει γερμανικές εξετάσεις, εκείνη, όπως μας είπε επιμένει στην Ελλάδα. Ο πατέρας της, της κρατούσε τα βιβλία και εκείνη του «έλεγε μάθημα». Η Μαρίνα τα κατάφερε.

11ος στους Ηλεκτρολόγους Θεσσαλονίκης!

Πρώτος σε βαθμολογία από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης αναδείχτηκε ο Φώτης Παπαρίσβας με 18.475 μόρια από την Ομάδα Θετικών Σπουδών που έγραψε 20 στη Φυσική και παραδέχτηκε στο «Ν» ότι «δεν ήταν καθόλου χαλαρή χρονιά». Ο Φώτης, ανέκαθεν αριστούχος θεωρεί ότι η καραντίνα βοήθησε: «Μας έδωσε περισσότερο ελεύθερο χρόνο». Μυστικό της επιτυχίας του το σύνθημα «Πρώτα η δουλειά, μετά το παιχνίδι» και επιβεβαιώθηκε αφού πέρασε 11ος στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Θεσσαλονίκης!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό