× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Σε εξέλιξη η Α' Φάση του έργου της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων Λαγκάδας

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 20/7/2020

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Από την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών ξεκίνησαν οι εργασίες της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων Λαγκάδας. Πρόκειται ουσιαστικά για την Α' Φάση του έργου, με την πραγματοποίηση διερευνητικών τομών στο ξεκίνημα της πιάτσας ταξί, στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, χωρίς να κλείσει προσωρινά η κυκλοφορία στο σημείο, προκειμένου να μετακινηθούν τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ) και να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου αγωγού ομβρίων υδάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος, δήλωσε αρχικά: «Θέλω να ευχαριστήσω το δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση, αλλά και το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ για τη βούληση έναρξης του έργο. Ένα έργο που πέρασε από πολλές Συμπληγάδες. Το έργο θα γίνει, το είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή. Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά, αλλά ούτε και ο Τύπος λύγισε. Τήρησε στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και στάθηκε δίπλα στην αναγκαιότητα του έργου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, ο κ. Φλώρος πρόσθεσε: «Κάναμε διάφορες συσκέψεις. Δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε. Στόχος όσων διαμαρτύρονταν, ήταν ένας. Να μη γίνει το έργο. Ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από το 1996. Αυτό είναι το κατάντημα όλων μας, των Μυτιληνιών. Ανακόλουθοι, βάζουμε πάντα άλλα πράγματα πάνω από την αναγκαιότητα των έργων».

Ο κ. Φλώρος υποστήριξε επίσης πως «υπάρχει μια συγκεκριμένη μελέτη, σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι, καθώς και η κυκλοφοριακή μελέτη, που θα τηρηθούν κατά γράμμα. Θα ακολουθηθούν πιστά όλα όσα προβλέπονται, ενώ θα υπάρχει και διπλή βάρδια για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα». Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως «προβλήματα πιθανώς να υπάρξουν», προτάσσοντας όμως την «εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Forthnet και την Αρχαιολογία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεσήμανε, δε, πως «είμαστε τυχεροί τόσα χρόνια, που δεν έγινε καμιά δυνατή νεροποντή, γιατί οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές να πνίγονται άνθρωποι και να χάνονται περιουσίες. Για κάποιους που διαμαρτύρονται, ευτυχώς λίγους, αυτά ίσως δεν γίνονται αντιληπτά. Επιμένουν να κοιτούν καιροσκοπικά τα προσωπικά τους συμφέροντα», κατέληξε.

Ως προς τον χρονικό ορίζοντα των εργασιών ο κ. Φλώρος χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι «το έργο έχουν αναλάβει ντόπιοι μηχανικοί, που μαζί με εμάς δίνουν εξετάσεις καθημερινά», ενώ απευθυνόμενος προς την ανάδοχο εταιρεία πρόσθεσε: «Καμία παρέκκλιση, καμία ανοχή, να τηρηθούν τα χρονοδιάγραμματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΛ κ. Δέσποινα Μπώκου συμπλήρωσε: «Eίναι ένα έργο πνοής για την πόλη, που τη θωρακίζει. Απαραίτητο να γίνει, γιατί τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, μαζί με την κλιματική αλλαγή, το καθιστούν ακόμη πιο αναγκαίο. Οι υπηρεσίες μας είναι πανέτοιμες».

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ, κ. Παρασκευάς Φινδανής ανέφερε: «Είναι ένα έργο πολύ βασικό για την πόλη της Μυτιλήνης. Περίπου 1200 μέτρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Το βάρος της υπηρεσίας είναι μεγάλο, αλλά όλα θα πάνε καλά.» 

Σημειώνεται ότι μετά τις πρώτες εργασίες στο εν λόγω σημείο, θα ξεκινήσουν αντίστοιχες κατά μήκος της οδού Βουρνάζων, ως τη διασταύρωση με την οδό Φιλελλήνων. Το έργο θα προχωρά τμηματικά, όπως άλλωστε είχε συναποφασιστεί με την εργολήπτρια εταιρεία. Όταν αρχίσουν να επεκτείνονται οι σχετικές εργασίες προς τη Βουρνβάζων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω των οδών Αγίας Ειρήνης και Φιλελλήλων προς τον Πλάτανο ή αντίστοιχα μέσω των οδού Αλκαίου, Ανδρομέδας και Καραντώνη για όσα οχήματα κινούνται από την Προκυμαία και επιθυμούν (παρακάμπτοντας τα έργα) να φτάσουν στον Πλάτανο.

Επιβλέπων μηχανικός του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ (συμβασιοποιημένων 3,5 εκατ. ευρώ), έχει αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Χριστόφας, ενώ βοηθός, επιβλέπουσα μηχανικός είναι η κ. Μαριλάια Κάβουρα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ