× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χάος για τη ΔΕΥΑΛ ‑ 700 υδρομετρητές χαλασμένοι ‑ μόνο στην Αγιάσο!

Για τις διακοπές νερού, το έργο στη Λαγκάδα, εφ’ όλης της ύλης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/7/2020

Χάος για τη ΔΕΥΑΛ ‑ 700 υδρομετρητές χαλασμένοι ‑ μόνο στην Αγιάσο!

«Σαν τον Βέγγο τρέχω» έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος, λίγο πριν μπει στο στούντιο του ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», παραχωρώντας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, «δεν είμαι νερουλάς», όπως είπε, βρίσκεται καθ’ οδόν στα χωριά. Η ανομβρία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ειδικά όταν η ΔΕΥΑΛ, εξηγεί ότι βρίσκεται σε μια χαώδη κατάσταση με ελάχιστους υπαλλήλους και κυριότερα, όταν κάποιοι ποτίζουν αφειδώς τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να μη φτάνει το νερό για όλες τις περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης που μεταδίδονταν live από τη σελίδα μας στο «Ν» στο facebook, τα ερωτήματα για τις διακοπές νερού απέναντι στον κ. Φλώρο έπεφταν βροχή.

Στην περιοχή της Αγιάσου μόνο είναι χαλασμένοι 700 υδρομετρητές, που σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους πληρώνουν το πάγιο τέλος για τη ΔΕΥΑΛ και για την κατανάλωση… τίποτα, εξήγησε. Επίσης έκανε λόγο για παραπανίσιες σπατάλες σε όλες τις περιοχές του νησιού, ενώ επεσήμανε ότι οι περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης είναι κατά πολύ αδικημένες σε σχέση με τα χωριά της Δυτικής Λέσβου που απατούν υπέρογκα ποσά για τον βιολογικό και το αντλιοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το έργο στη Λαγκάδα είναι αναγκαίο»

Σε ό,τι αφορά το έργο στη Λαγκάδα, γνωστό μήλον της έριδος με τους επαγγελματίες της περιοχής που διαφωνούν κάθετα, ο κ. Φλώρος τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει και ότι υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από επιστήμονες.

Η επιτροπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά της η «Εθελοντική επιτροπή των κατοίκων της περιοχής της Λαγκάδας» σημειώνει: «Οι επαγγελματίες και κάτοικοι της Λαγκάδας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις μεμονωμένες αναφορές της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, εναντίον συναδέλφων, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και έχουν καθαρά διχαστικό χαρακτήρα. Γνωστοποιούμε στους πάντες ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και δεν επιθυμούμε να αναλωθούμε σε επί μέρους απαντήσεις για όσα μάς καταλογίζονται (αν και η εμπειρία των τελευταίων ετών μάς έχει διδάξει πολλά). Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του: Η ΔΕΥΑΛ να φέρει εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο, και εμείς να μην επιτρέψουμε την απομόνωση και το μαρασμό της περιοχής μας.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ