× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και επίσημα, υποψήφιος Δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 24/1/2019

Και επίσημα, υποψήφιος Δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός

Την υποψηφιότητα του στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου «βάζοντας στο περιθώριο αυτούς που χαϊδεύουν ιδέες ρατσιστικές και φλερτάρουν με το φασισμό» ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κόβοντας τη βασιλόπιτα του Δήμου και κάνοντας τον απολογισμό έργων του το χρόνο που πέρασε. «Είμαστε εδώ και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε, είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι απλά για να δικαιώσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει και έχουμε δρομολογήσει αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση σε όλους εσάς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα νησί καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. ‘Έχουμε υποχρέωση αυτούς που στα δύσκολα κρύβονταν, αυτούς που περίμεναν χαιρέκακα να παρουσιαστούν όταν τα πράγματα είχαν βελτιωθεί να συκοφαντήσουν εμάς που δουλεύαμε και αντιμετωπίζαμε τις κρίσεις τη μια μετά την άλλη, οφείλουμε να τους κρατήσουμε στο περιθώριο» διακήρυξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Γαληνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι νησιώτες κράτησαν όρθια την Ελλάδα»

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι «η Λέσβος είναι ένα νησί με πλούσια δημοκρατική ιστορία και με ανθρώπους που χαίρουν της εκτίμησης σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι πολίτες της Λέσβου το έχουν πετύχει αυτό. Βλέπετε ότι έρχονται έλληνες πολιτικοί και άνθρωποι με θέσεις ευθύνης από όλο τον κόσμο και αναφέρονται στους νησιώτες. Διότι οι νησιώτες ήταν μπροστά στην κρίση και κράτησαν όρθια την Ελλάδα και είναι αυτοί που θα την κρατήσουν και πάλι όρθια».

Σηματοδοτώντας πολιτικά την αυτοδιοικητική του κίνηση, ο σημερινός Δήμαρχος Λέσβου, έχοντας δίπλα του στελέχη της κίνησης του από διάφορους πολιτικούς χώρους υποστήριξε πως «η αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί στην ανάπτυξη ξεκινά από εδώ, χάρη στη προσπάθεια που καταβάλουμε εμείς και εσείς. Κανένας δε μπορεί να φέρει την ανάπτυξη μόνος του όμως όλοι μαζί πρέπει να σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον και να κρατήσουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά και αυτά που έχουμε να κάνουμε, ακόμα περισσότερα.».


Ο κ. Γαληνός δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη καταγγέλλοντας όσους πολέμησαν τη δημιουργία του, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «το κολυμβητήριο θα γίνει» και τονίζοντας τη συμβολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη στη δρομολόγηση της κατασκευής του. Ενώ προανήγγειλε τη δρομολόγηση δυο νέων μεγάλων έργων, το βιολογικό καθαρισμό της νότιας πόλης και τη νότια παράκαμψη.
«Τελειώνουμε το έργο που έχουμε αναλάβει μέχρι τις 31 Αυγούστου και από 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει το έργο που προετοιμάζουμε από τώρα» κατέληξε ο κ. Γαληνός.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από το Δήμο Λέσβου πολίτες και φορείς «που προσέφεραν εθελοντικά σε πρωτοβουλίες και δράσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οράματος της Δημοτικής Αρχής, για προσφορά στον συνάνθρωπο και διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 30 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος ενώ θα χαιρετίσει ο Μυτιληνιός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Λήμνο

Περιοδεία της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Mουτζούρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επίσης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού