× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2020

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Φίλοι Καταναλωτές, Κλείσαμε είκοσι τέσσερα χρόνια δράσης και παρουσίας μας στο πλευρό του Λέσβιου Καταναλωτή. Είκοσι τέσσερα χρόνια τώρα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για βοήθεια. στα προσωπικά ζητήματα που αφορούν κακές πρακτικές της αγοράς, να είμαστε παρόντες στα θέματα που αφορούν την λειτουργία της τοπικής Αγοράς.

Είκοσι τέσσερα χρόνια δίνουμε ένα συνεχή αγώνα να περιορίσουμε τις στρεβλώσεις αλλά και να παίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ρόλο στην προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή απέναντι στην πολιτεία αλλά και στους άλλους παράγοντες της αγοράς. Πιστεύουμε ότι βάζοντας πολύ κουράγιο και κόπο έχουμε καταφέρει πολλά ως τώρα. Είναι αλήθεια πως η σημερινή πραγματικότητα απέχει πολύ από τις αρχές του αιώνα και πως το ενδιαφέρον των πολιτών για κοινωνικούς αγώνες δεν είναι στην ίδια ένταση με εκείνων των χρόνων της ίδρυσης μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προτεραιότητες των σημερινών νοικοκυριών επισκιάζονται από την ανάγκη επιβίωσης και την κοινωνική ανασφάλεια μέσα σε ένα αυστηρά περιοριστικό οικονομικό περιβάλλον. Το καταναλωτικό μοντέλο έχει αλλάξει οι ενώσεις καταναλωτών συρρικνώνονται. Κάποιες όμως επιμένουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε μέσα από την εθελοντική δράση μας όσα μπορούμε.

Το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με το καταναλωτικό κίνημα. Τι κάνουμε εμείς: Επιμένουμε. Επιμένουμε να λειτουργούμε στο πλευρό του καταναλωτή, Αντιλαμβανόμαστε ως υποχρέωση την ανάγκη να υπάρχουμε, δίνοντας τη δυνατότητα άσκησης παρέμβασης, όπου είναι δυνατόν, προωθώντας τα συμφέροντα του πολίτη- καταναλωτή, τον υγιή ανταγωνισμό.

Οι παρεμβάσεις μας σε θέματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η συμμετοχή μας στη Δημοτική Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού για εύρεση συμβιβαστικών λύσεων σε οικονομικές διαφορές, η διαχείριση εκατοντάδων περιπτώσεων στρεβλής πρακτικής σε βάρος του καταναλωτή που έφταναν σ’ εμάς, οι προτάσεις μας στην κεντρική διοίκηση της πολιτείας, οι ομιλίες στα σχολεία του νησιού, οι παρεμβάσεις μας στους τοπικούς φορείς και όργανα είναι οι δράσεις μας, η ιστορία της ΕΝ.ΚΑ.Λ. Αυτά εδραιώνουν την πεποίθησή μας για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής και ανανεωμένης καταναλωτικής οργάνωσης στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση είκοσι τεσσάρων χρόνων δράσης μας από την κοινωνία; Όχι. Είμαστε ικανοποιημένοι από την σημερινή μας δράση; Όχι. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε. Κάποιοι από εμάς είμαστε στο Δ.Σ. από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΕΝ.ΚΑ.Λ. Υπάρχει ανάγκη εμπλουτισμού του Δ.Σ. με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες. Χωρίς αυτή την ανανέωση καιροφυλακτεί ο εκφυλισμός.

Ευθύνη και συμφέρον του Λέσβιου καταναλωτή είναι να αποτρέψει ένα τέτοιο ζοφερό ενδεχόμενο. Γι’ αυτό καλούμε το Λεσβιακό καταναλωτικό κοινό να πλαισιώσει την ΕΝ.ΚΑ.Λ. με την παρουσία του. Εκτιμούμε ότι οι εκλογές, αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία και καλούμε όλους όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να στηρίξουν την συνέχιση της προσπάθειας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας διοίκησης της ΕΝ.ΚΑ.Λ.

Καλείστε λοιπόν όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει στις 30 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητήριου, οδός Βενιζέλου 6β, Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για δηλώσεις συμμετοχής στο ενιαίο ψηφοδέλτιο απευθυνθείτε στην ένωση Τηλ2251025738 η στον γραμματέα της Ένωσης Ηλία Σπανουδάκη τηλ 6974538753 το αργότερο έως τις 23 Μαρτίου 8μμ.

Θέματα:

Απολογισμός δράσης Δ.Σ .2019

Προγραμματισμός δράσης Δ.Σ. 2020

Οικονομικός Απολογισμός του 2019 και Προϋπολογισμός του 2020

Εκλογές νέων μελών του Δ.Σ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;