× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μέλος της Νίκης χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα καταδίκασαν τη χειροδικία σε βάρος της βουλευτού, από μέλος της Νίκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2024

Μέλος της Νίκης χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση που δέχθηκε στην Καβάλα η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, εκφράζουν τα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή, την έβρισε και τη χαστούκισε, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Πουλίδειο Γηροκομείο. Η δράστις διαμαρτυρόταν για τον νόμο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η δράστις ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νίκη στις τελευταίες εκλογές. Το κόμμα με ανακοίνωση καταδίκασε την επίθεση, «επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής».

«Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση σε βάρος της βουλευτού του κόμματος, επεσήμανε ότι συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία.

«Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο - στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία - δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία», ανέφερε ακόμα, σημειώνοντας ότι θεωρεί «αυτονόητη και επιβεβλημένη» την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπεριφορές που πλήττουν τη δημοκρατία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης καταδίκασε την επίθεση σε βάρος της Αγγελικής Δεληκάρη.

«Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία», υπογράμμισε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση.

«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

«Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους και της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της», συμπλήρωσε.

Νέα Αριστερά: Περιστατικό που επιβεβαιώνει τον αναγκαίο χωρισμό κράτους- εκκλησίας

Η Νέα Αριστερά, καταδικάζοντας την επίθεση, υπογράμμισε ότι το περιστατικό επιβεβαιώνει τη θέση του κόμματος για αναγκαίο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

«Περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους-εκκλησίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις», αναφέρεται ακόμα.

Η ανακοίνωση της Νίκης για την επίθεση

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Νίκη καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της Αγγελικής Δεληκάρη, την οποία χαρακτήρισε αδιανόητη και απαράδεκτη πράξη.

Η δράστις παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής, επισημαίνει η ανακοίνωση, που δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει «επαίσχυντο» τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η ανακοίνωση:

«Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη.

Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής.

Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν.

Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Μοιρολόι της Παναγίας από τον αξέχαστο Σόλωνα Λέκκα

Δείτε το βίντεο-Κατανυκτικές στιγμές στην κορύφωση του Θείου δράματος