× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/4/2024

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν ένα στιγμιαίο λάθος, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει η ΝΔ, μια παράβλεψη του σταθμάρχη και τελείωσε», τόνισε η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, που είχε σταθερή παρέμβαση και παρουσία στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών, ενάντια στη συγκάλυψη, όπως τόνισε στο ρ/σ του «Ν» στους 99fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου στη Λέσβο, η κ. Κομνηνάκα τόνισε ότι το 41% στις εθνικές εκλογές δεν του δίνει λευκή επιταγή και ανέφερε τη μεγάλη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, η οποία ανάδειξε μεταξύ άλλων και τη βούληση του λαού να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, την απεργία της Τετάρτης 17/4 και το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αλλά και τις αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στον δρόμο Καλλονής-Σιγρίου και στο γεγονός ότι πάνω από 10 χρόνια μετά την απαλλοτρίωση δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες. Είπε ότι η κατασκευή του δρόμου είναι προβληματική και ότι στον κόμβο που θα σταθεί ο κ. Μητσοτάκης ήταν τα μεγαλειώδη μπλοκ των αγροτών της Λέσβου. «Οι φιέστες δεν μπορούν να κρύψουν τις ανάγκες του λαού», πρόσθεσε.

Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς 90% των νομοσχεδίων που κατατίθενται προέρχονται από ευρωπαϊκές στρατηγικές που το ΚΚΕ αντιμάχεται στο ευρωκοινοβούλιο καθημερινά. Κληθείσα να σχολιάσει τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένη πορεία που οφείλεται στον οργανωτικό και πολιτικό εκφυλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα Τέμπη

Υπογράμμισε ότι το πόρισμα του ΚΚΕ από την εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα «αναδεικνύει τις κακουργηματικού χαρακτήρα ευθύνες των υπουργών Μεταφορών, καθώς «με πράξεις ή παραλείψεις» άφησαν να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή». «Δεν μπορούν να επικαλούνται τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ούτε οι μεν ούτε οι δε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, το πόρισμα κάνει λόγο «για ενδεχόμενο δόλο γιατί όλοι οι υπουργοί είχαν γνώση της πολύ επικίνδυνης κατάστασης που υπήρχε στο σιδηροδρομικό δίκτυο». Η Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε ότι «την ευθύνη έχει «πρώτα και κύρια» ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όμως ευθύνες έχουν και οι προηγούμενοι υπουργοί που μείωσαν το προσωπικό και διέσπασαν τον ΟΣΕ». Η βουλεύτρια του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «από το 2007 μέχρι το 2023 που έγινε το έγκλημα, δεν είχαν ολοκληρωθεί -με διαδοχικές ευθύνες υπουργών- τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας, που μέχρι σήμερα κάποια από αυτά δεν έχουν παραδοθεί».

Ακόμα επισήμανε πως «δεν μπορούν να επικαλούνται τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ούτε οι μεν ούτε οι δε, καθώς όταν το ΚΚΕ στη συνταγματική αναθεώρηση ζήτησε να καταργηθεί, ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν δεκτό και σήμερα κλαίνε για τις συνέπειές του».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης