× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης

Νέα κινητοποίηση από τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2024

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης

Μία ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές  της Λέσβου μαζί με τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. «Κόκκινο πανί»  για τους εκπαιδευτικούς αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, καθώς και προϊστάμενες και προϊστάμενους, δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος για τους εκπαιδευτικούς σηματοδοτεί την κατάργηση του δικαιώματος τους στην απεργία. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Καλαμιδιώτου απευθυνόμενη στην προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αικατερίνη Στρατάκη τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί ζητούν ένα ουσιαστικό διάλογο με επιστημονικά και παιδαγωγικά στοιχεία, γιατί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών είναι οι μαθητές. Τόνισε πως η Διδασκαλική Ομοσπονδία με απόφαση της ζητά αξιολόγηση με ανατροφοδοτικό και βελτιωτικό χαρακτήρα. Επίσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβληματικό. Τόνισε πως η ευθύνη της έλλειψης διαλόγου είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και όχι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Γιάννης Συκάς, απευθυνόμενος στην κ. Στρατάκη υπογράμμισε: «Μακάρι το πρόβλημα της παιδείας να ήταν η αξιολόγηση». Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως με την πολιτική που ακολουθεί φέρνει τους εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με το υπουργείο. Μίλησε για την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για να γίνει πολύ καλύτερη δουλειά από τους εκπαιδευτικούς, για την ανάγκη να καλύπτονται όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, για την ανάγκη αύξησης των μισθών των εκπαιδευτικών, για την μεταφορά εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν τα κενά, την ανάγκη μείωσης των ωρών εργασίας, την ανάγκη βελτίωσης των σχολικών κτηρίων και πρόσθεσε «δεν νομίζω πως υπάρχει συνάδελφος που επειδή θα αξιολογηθεί θα προσφέρει περισσότερα στην δουλειά του».  

Η μόνιμη ενασχόληση με το ζήτημα της αξιολόγησης, κατά την άποψη του κ. Συκά, στόχο έχει να εκτρέψει την προσοχή της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και να φέρει σε αντιπαράθεση τους εκπαιδευτικούς με την κοινωνία.  Σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν συνεργασία με το υπουργείο και τους γονείς στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έθεσε. Τέλος είπε πως είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί το υπουργείο να επιβάλει την διαδικασία αξιολόγησης και πρόσθεσε πως πρέπει να συζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γραμματέας του ΣΕΠΕ Κωνσταντίνος Καρατόλιος σημείωσε πως ο κ. Πιερακάκης συνεχίζει την πολιτική της κ. Κεραμέως στο ζήτημα της αξιολόγησης, ακολούθως κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και τόνισε πως θα πρέπει να αποσυρθεί η επίμαχη εγκύκλιος που αφορά τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και να μην υπάρξει καμία ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.  Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάμπρος Βενετής υπογράμμισε πως η συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα που δεν μπορεί να ανατραπεί. Επίσης χαρακτήρισε την προωθούμενη διαδικασία αξιολόγησης ένα θέατρο που στόχο έχει να κρύψει τις πραγματικές παθογένειες της εκπαίδευσης.  

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Σοφία Καζαμία υπογράμμισε πως προωθείται η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες καθώς μετά τα Πανεπιστήμια έρχεται η σειρά των  νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων. Επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις υποδομές των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.  Ο συνδικαλιστής Αριστείδης Σγατζός σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει την αξιολόγηση με την συναίνεση των εκπαιδευτικών γι’ αυτό ακολουθείται όλη αυτή η διαδικασία με τις απειλές ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αντιδράσεων στο μέτρο.

Ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Λέσβου Κώστας Ντουράκης σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δύο πόλοι αντίθετοι και πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι με την κατηγοριοποίηση των μαθητών, των σχολείων και των εκπαιδευτικών ενώ το υπουργείο θέλει να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προϊστάμενη της υπηρεσίας κ. Αικατερίνη Στρατάκη αφού άκουσε τους συνδικαλιστές σημείωσε πως είναι ανάγκη να υπάρξει διάλογος μεταξύ του υπουργείου και των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου και η ίδια από την θέση της θα μεταβιβάσει τα όσα άκουσε στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης δήλωσε πως είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την ΕΛΜΕ Λέσβου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπισθούν ζητήματα δυσλειτουργίας στα σχολεία της Λέσβου. Ακόμη ανέφερε πως είναι προτεραιότητα της να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το βίντεο από την παράσταση διαμαρτυρίας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων