× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Κομνηνάκα με εργαζόμενες σε Κέντρα Υγείας της Λέσβου

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ εξέφρασε την στήριξη της στα πάγια αιτήματα τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2024

Συνάντηση Κομνηνάκα με εργαζόμενες σε Κέντρα Υγείας της Λέσβου

Με εργαζόμενες που έχουν προσληφθεί μέσω του ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ «4000 στην υγεία» στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου συναντήθηκε η βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Οι εργαζόμενες εξέφρασαν την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους για το καθεστώς εργασίας με το οποίο δουλεύουν, μέσω ενός ΦΕΚ του 2016 με το οποίο καλύπτουν πάγιες ανάγκες στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας και συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως προσωπικό β’ κατηγορίας, με την αβεβαιότητα εάν και πότε θα ανανεωθεί η σύμβασή τους. Σημείωσαν ότι θα έπρεπε να εφαρμόζονται αυξήσεις στους μισθούς που είναι καθηλωμένοι σε ό,τι προέβλεπε το συγκεκριμένο ΦΕΚ, ενώ η ακρίβεια καλπάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της η βουλευτής εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη στήριξη του ΚΚΕ στα πάγια αιτήματά τους. Ανέφερε πως η τωρινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες έχουν απαξιώσει μεθοδευμένα το δημόσια σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που το στελεχώνουν. Είναι συνήθης τακτική να δημιουργούνται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, με το ίδιο αντικείμενο αλλά διαφορετικές σχέσεις εργασίας, πιέζοντας τα δικαιώματα προς τα κάτω.

Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που για χρόνια κρατάνε με το φιλότιμό τους όρθιες τις άκρως υποστελεχωμένες δημόσιες δομές υγείας. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη κατηγορία που βρίσκεται κυριολεκτικά σε ομηρία ανάμεσα στην ανασφάλεια της απόλυσης και στην αδικία των καθηλωμένων αμοιβών. Είναι πάγια θέση του ΚΚΕ η κάλυψη όλων των κενών θέσεων όλων των ειδικοτήτων στις δημόσιες δομές υγείας, με μόνιμο προσωπικό, αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης, το οποίο βεβαίως θεωρεί δικαίωμα όλων των εργαζομένων αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για να καλύπτεται η ανάγκη του λαού για υψηλού επιπέδου παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας.Τις διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει το αίτημά τους στη Βουλή και θα στηρίξει την όποια αγωνιστική τους διεκδίκηση, όπως κάνει σταθερά το ΚΚΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ