× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέο μέτωπο υπουργείου Παιδείας ‑ εκπαιδευτικών

Απειλεί το υπουργείο Παιδείας δασκάλους και καθηγητές που αρνούνται την αξιολόγηση-Έρχονται διοικητικές ποινές και χρηματικά πρόστιμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2024

Νέο μέτωπο υπουργείου Παιδείας ‑ εκπαιδευτικών

Μετά τα ατελείωτα δικαστήρια και τις αγωγές, που έχει καταθέσει το υπουργείο Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών για το θέμα της αξιολόγησης, τώρα προχωρά και σε απειλές ότι θα επιβάλλει ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε όσους δεν υπακούσουν τον νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) οι οποίοι είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή. Η κυρία Μακρή ξεκαθάρισε στους δασκάλους ότι εφόσον δεν υπακούσουν στο νόμο το υπουργείο θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα παρεκκλίνουμε από την αξιολόγηση γιατί είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί.

Έχουμε ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς, με εγκύκλιο, για τις δικαστικές αποφάσεις και δεν ισχύουν οι φήμες ότι καλύπτονται από την απεργία αποχή της ΔΟΕ. Υπάρχουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων για το θέμα αυτό και θα ακολουθήσουμε τη νομοθεσία σχετικά με τις ποινές. Μην πει κάποιος ότι δεν ήξερε. Τα διοικητικά στελέχη οφείλουν να ακολουθήσουν τη νομοθεσία. Το υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει τις χρηματικές ποινές. Ελπίζουμε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να λάβουμε μέτρα».

Η αντίδραση από τη ΔΟΕ
Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία αποφάσισε νέα απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό του σχεδιασμό που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα-βήμα, μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ «η πολύ μεγάλη, συμμετοχή τους και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε επίπεδα μαζικότητας που είχαν δεκαετίες να παρατηρηθούν, αντικατοπτρίζει την αντίδραση του κλάδου και τη σθεναρή στάση του απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «δια πυρός και σιδήρου», με επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές και διαρκείς πιέσεις και απειλές για επιβολή ποινών.

Η Ολομέλεια των Προέδρων αποφάσισε την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της αξιολόγησης η οποία σε συνδυασμό με τις, ήδη, προκηρυγμένες στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των εκπαιδευτικών από αξιολογητές θα αποτελέσουν το πλαίσιο κάλυψης των συναδέλφων ώστε να μην υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προχωρά άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας – αποχής την οποία και θα επιδώσει στην πολιτική ηγεσία κατά την αυριανή (σημερινή) συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ