× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Γέρα μάγεψε ξανά τον ποδηλατικό κόσμο

Ο 6ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας συγκέντρωσε 50 αθλητές σε πέντε κατηγορίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2024

H Γέρα μάγεψε ξανά τον ποδηλατικό κόσμο
Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Γέρα μάγεψε τον ποδηλατικό κόσμο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού “Ειρήνη” με μεγάλο διοργανωτή το Μάριο Λουτραγώτη κατάφεραν να διοργανώσουν ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα:
Στην καταπράσινη βουνοκορυφή πάνω από το Μεσαγρό, με το τοπίο να εναλλάσσεται συνέχεια με ελιές και πεύκα, οι αθλητές διέσχισαν την απόσταση των 33 χιλιομέτρων μέσα από δασικούς δρόμους, και στενά γραφικά δρομάκια των γύρω χωριών. Μια διαδρομή σχεδιασμένη από το Lesvos Ride με αρκετά απαιτητικές ανηφόρες, αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά της θέας του κάμπου από τα βουνά της Γέρας.
Στον αγώνα συμμετείχαν 50 αθλητές σε 5 κατηγορίες. Έτρεξαν για 33 απαιτητικά χιλιόμετρα, ανέβηκαν 1000μ υψομετρικά και χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες αγώνα για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Στον αγώνα προηγήθηκαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα καθώς η μεγάλη ανάβαση στο βουνό ξεχώρισε από νωρίς τα e-bikes από τους υπόλοιπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στα 10 ηλεκτρικά πέρασαν τον πρώτο "μη ηλεκτρικό". Στα "κανονικά" ποδήλατα ξεχώρισε από νωρίς ο Δημήτρης Αλεξίου από τους "Ποδηλάτες Χίου" που με άνεση και διαφορά λεπτών διατήρησε την πρώτη θέση από την αρχή του αγώνα μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.
Ειδικά στις κατηγορίες:
E-Bike: 1ος Τζανής, 2ος Γιαννούλης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 3ος Καλλιπολίτης, 4ος Δαλέκος, 5ος Μαντός, 6ος Σκορδομπέκης.
Junior: 1ος Μπαρέλης, 2ος Μαντός, 3ος Ιππιώτης, 4ος Σωτηρχέλλης, 5ος Μαλαμάς.
Men: 1ος Αλεξίου, 2ος Νιδήμος 3ος Γιαννόγλου (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 4ος Πέππας (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 5ος Σακελλαρίου (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 6ος Μιχαλακέλλης.
Master: 1ος Σαραϊδάρης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 2ος Μπουντάκης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 3ος Τζενεράλης, 4ος Λασκαρίδης (Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 5ος Π. Καμάτσος, 6ος Αϊβαλιωτέλης.
Veteran: 1ος Λαϊνάς (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 2ος Λουτραγώτης, 3ος Τριανταφύλλου, 4ος Σαχλός, 5ος Π. Καμάτσος, 6ος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα με τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΕΡΑΣ στο προαύλιο χώρο του σχολείου του Μεσαγρού έγιναν ποδηλατικά παιχνίδια με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παλαιοκήπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ο αθλητικός σύλλογος Αρίων Παλαικοκήπου, το Εθελοντικό κλιμάκιο Γέρας και από την Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος ήταν όπως πάντα το Lesvos Ride.
Περισσότερα εδώ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου