× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προχωρούν τα υδατοδρόμια σε Χίο και Ψαρά

Επόμενως στόχος να μπουν στο δίκτυο του Βορείου Αιγαίου, Μυτιλήνη Πέτρα και Πλωμάρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2024

Προχωρούν τα υδατοδρόμια σε Χίο και Ψαρά

Άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγήθηκε στα Ψαρά, λίγες μέρες μετά τη λήψη άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στη Χίο. Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ψαρών χορηγήθηκε στη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, συνεπώς τα επόμενα βήματα φέρνουν την παράλληλη εκκίνηση των κατασκευών σε Χίο και Ψαρά ώστε τα δύο έργα να λάβουν και την άδεια λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και στις Οινούσσες όπου σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έργα σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη Λέσβου και το εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στην Πέτρα διαμορφώνεται ένα βιώσιμο σύμπλεγμα υποδομών στο δίκτυο υδατοδρομίων Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αδειοδότηση και δημιουργία υδατοδρομίου αποτελεί μόνο την αρχή για τα Ψαρά. Συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο την ανάπτυξη των Ψαρών και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί μας. Το υδατοδρόμιο και η άφιξη των υδροπλάνων αποτελεί ένα πρότζεκτ κομβικής σημασίας, καθώς θα ενισχύσει δραστικά τη σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ θα φέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης».

«Προορισμοί σαν τα Ψαρά ιδανικοί για υδροπλάνα»

Στην άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ψαρών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους: «Μετά και τη Χίο, το υδατοδρόμιο Ψαρών απέκτησε άδεια ίδρυσης και προχωράμε αποφασιστικά για την υλοποίηση των υποδομών στο Βόρειο Αιγαίο. Τα Ψαρά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για υδροπλάνα καθώς είναι ένα νησί που μπορεί να ενισχυθεί από άποψη γρήγορης μεταφοράς των ντόπιων στα γειτονικά μεγαλύτερα νησιά ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούνται ελλιπώς από άλλα είδη μεταφοράς αλλά και από άποψη τουρισμού να διευρύνει την τουριστική του ταυτότητα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που θέλουν να τα επισκεφθούν. Η περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού δικτύου με την προσθήκη των υποδομών σε Οινούσσες και Λέσβο μπορούν να επισπεύσουν την έλευση των υδροπλάνων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ