Παρουσίαση του «Ηφαίστειου Ανεμώτιας» στην Αθήνα
Την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 5:00 το απόγευμα ως τις 9:00 το βράδυ από τον Συνεταιρισμό «Συν Άλλοις»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2024
Παρουσίαση της Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και γευσιγνωσία κρασιών που παράγει η Κοιν.Σ.Επ. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 5:00 το απόγευμα ως τις 9:00 το βράδυ από τον Συνεταιρισμό «Συν Άλλοις». Ο Συνεταιρισμός βρίσκεται στην οδό Νηλέως 35, στο Θησείο, στην Αθήνα.
Η κύρια δραστηριότητα του Συνεταιρισμού «Συν Άλλοις» είναι το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, κυρίως στον τομέα των τροφίμων. Μια εμπορική διαδικασία, δηλαδή, που, αντί για το κέρδος των πολυεθνικών και των τοπικών μεσαζόντων, στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διακίνησης των αγαθών: Την αξιοπρεπή ανταμοιβή του κόπου των παραγωγών, την παροχή ποιοτικών προϊόντων σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή στους καταναλωτές, τη βιώσιμη και δημοκρατική λειτουργία των οργανώσεων διακίνησης, καθώς και τη μέριμνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην πρόσκληση τους τα δύο συνεργατικά σχήματα σημειώνουν:
«Πώς μοιάζει μια αναγεννητική, βιώσιμη και δίκαιη διαδρομή για το κρασί;
Ξεκινάει από τις πλαγιές της καλδέρας του ηφαιστείου της Ανεμώτιας στη Λέσβο, όπου μια ομάδα νέων ανθρώπων αυτοοργανώθηκε από το 2017 και καλλιεργεί συλλογικά, με αγρο-οικολογικές μεθόδους, γηγενείς ποικιλίες οινοποιήσιμων σταφυλιών.
Συνεχίζεται στο επισκέψιμο συνεργατικό οινοποιείο και εμφιαλωτήριο στο χωριό, που επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στον τόπο τους και δημιουργεί κρασί εξαιρετικής ποιότητας.
Και καταλήγει, μέσω ενός εναλλακτικού δικτύου διακίνησης, χωρίς την εμπλοκή μεγάλων κερδοσκοπικών μεσαζόντων, στους καταναλωτές.
Πρόκειται για το συνεργατικό εγχείρημα «Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν.Σ.Επ.» της Λέσβου, που κάνει όλα τα παραπάνω - και πολύ περισσότερα! Την Παρασκευή 5 Απρίλη, στις 17.00, θα παρουσιάσουν την ιστορία τους, το παρόν και το μέλλον τους στο πατάρι του «Συν Άλλοις».
Σας προσκαλούμε λοιπόν από κοινού να ακολουθήσουμε αυτή τη διαδρομή και βεβαίως να απολαύσουμε όλες και όλοι τους καρπούς της προσπάθειάς τους, τα εξαιρετικά κρασιά που παράγουν!»