× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η golden visa και οι άδειες παραμεθορίου, καίνε τους μεσίτες

Ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου εκφράζει την ανησυχία του για την αντιμετώπιση δύο σημαντικών θεμάτων που επηρεάζουν την οικονομία των νησιών του Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/3/2024

Η golden visa και οι άδειες παραμεθορίου, καίνε τους μεσίτες

Ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την αντιμετώπιση δύο σημαντικών θεμάτων που επηρεάζουν άμεσα την ακίνητη περιουσία και την οικονομία των νησιών του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει δύο βασικά ζητήματα και ζητά την παρέμβαση των αρχών του Βορείου Αιγαίου:

Αναλυτικά σημειώνει μεταξύ άλλων:

1. Καθυστέρηση Έγκρισης Άδειων Παραμεθορίου: Η αδυναμία λειτουργίας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου στην έγκριση αδειών παραμεθορίου έχει δημιουργήσει ένα καταστροφικό αδιέξοδο για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων και αγοραστές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πάνω από 70 υποθέσεις που παραμένουν σε αναμονή αποτελούν ανείπωτο φόρτο και ανασφάλεια για τον κλάδο των ακινήτων και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλαγή Ορίου Golden Visa: Απειλή για την Ανάπτυξη των Νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Αύξηση του Ορίου της Golden Visa στις 800.000€*

Πριν από περίπου 9 μήνες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αλλαγή του ορίου από 250.000€ σε 500.000€ δεν θα επηρεάσει τα νησιά μας. Ωστόσο, δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε καμία αγοραπωλησία λόγω της αδυναμίας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου να συνεδριάσει, όπως αναφερθήκαμε προηγουμένως.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για την αύξηση του ορίου στα 800.000€ αναδεικνύει μια ακόμα απόφαση που απειλεί την ανάπτυξη των νησιών μας, αφού επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην αγορά ακινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς μπορεί η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια απόφαση όταν το προηγούμενο εγχείρημα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα; Η ανεξήγητη απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου και την οικονομική ευημερία των κατοίκων τους.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου καλεί τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου και να δοθεί λύση στο ζήτημα των αδειών παραμεθορίου.

Επίσης, ζητούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τις ειδικές συνθήκες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να φέρει φως στο θέμα και να ενθαρρύνει την άμεση δράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες και οι επενδυτές στα νησιά του Αιγαίου καθώς δεν μπορούν να αντέξουν άλλες καθυστερήσεις και ανασφάλειες στην αγοραπωλησία ακινήτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020