× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες δόμησης λένε οι μηχανικοί

Ο τοπικός Σύλλογος με συνέλευσή του αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί με αιτήματα σε Δημάρχους και να προχωρήσει σε διαμαρτυρία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2024

Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες δόμησης λένε οι μηχανικοί

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών-τοπικό τμήμα Λέσβου, συγκάλεσε Γενική συνέλευση, στις 13 Μαρτίου 2024 στα γραφεία του ΤΕΕ ΒΑ . Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν εκτός από τα μέλη του Συλλόγου, ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας Μυτιλήνης , η αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΥΔΟΜ Μυτιλήνης , η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος κατασκευών Δυτικής Λέσβου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΒΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν οι λειτουργίες των ΥΔΟΜ του νησιού, οι καθυστερήσεις και η υποστελέχωση των δύο υπηρεσιών οι οποίες οδηγούν σε πολύμηνη ταλαιπωρία μηχανικούς και πολίτες οι οποίοι συνδιαλέγονται μαζί τους αφού, φάκελοι βρίσκονται να στοιβάζονται στα γραφεία των ελάχιστων υπαλλήλων που έχουν απομείνει μετά την συνταξιοδότηση/μετακίνηση προσωπικού. Επίσης συζητήθηκε το θέμα επανακαθορισμού των ελαχίστων αμοιβών με σύγχρονα δεδομένα και η ανάγκη θεσμοθέτησης τους.

Μετά από συζήτηση το σώμα αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

• Να ζητήσει από τους δημάρχους Μυτιλήνης Χριστόφα Παναγιώτη και Δυτικής Λέσβου Βέρρο Ταξιάρχη έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν αιτηθεί, όσον αφορά τον αριθμό μηχανικών, την ημερομηνία της αίτησης και με ποιό νόμο ζήτησαν προσωπικό, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των θέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Να ζητήσει από τους δημάρχους μέχρι την τήρηση του οργανογράμματος κάθε υπηρεσίας να γίνει μετακίνηση 3 μηχανικών σε κάθε ΥΔΟΜ του νησιού με την ανάλογη υποστήριξη τους μέχρι να εκπαιδευτούν για τα καθήκοντα τους.

• Να ζητήσει από τους αντιδημάρχους πολεοδομίας και περιβάλλοντος κ. Μαρινάτο Σωτήρη και Αλάνη Γεώργιο να υπάρχει μηνιαία ενημέρωση για τον αριθμό αδειών/προεγκρίσεων/βεβαιώσεων όρων δόμησης σε υποβολή/σε έλεγχο/εκδόθηκαν ώστε να ενημερώνονται οι πελάτες από τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς για να την προβλεπόμενη αναμονή των φακέλων τους.

• Να καλέσει τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους, τα μέλη των άλλων συναφών επαγγελματικών συλλόγων και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται με φακέλους σε συμβολική παράσταση έξω από την ΥΔΟΜ Μυτιλήνης την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 12.00 μ.μ. και την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 12.00 έξω από την ΥΔΟΜ Καλλονής ώστε το θέμα να λάβει δημοσιότητα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής