× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πετυχημένο και το 2ο Πολιχνιάτικο καρναβάλι

Η παρέλαση των εντυπωσιακών αρμάτων ήταν εμπνευσμένη από την επικαιρότητα αλλά φυσικά και από τον τόπο μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2024

Πετυχημένο και το 2ο Πολιχνιάτικο καρναβάλι

Το 2ο Πολιχνιάτικο καρναβάλι είναι γεγονός. Και φέτος, ο μουσικοχορευτικός σύλλογος «ο Μπάλος» μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της περσινής χρονιάς, έφερε το Καρναβάλι στον Πολιχνίτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρέλαση των εντυπωσιακών αρμάτων ήταν εμπνευσμένη από την επικαιρότητα αλλά φυσικά και από τον τόπο.

Το καρναβάλι στον Πολιχνίτο αποδείχθηκε μια εκδήλωση ανεπανάληπτης επιτυχίας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Άνθρωποι από όλα τα μέρη του νησιού παρακολούθησαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που χόρευαν και απολάμβαναν τα εντυπωσιακά άρματα που παρελάσανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πρώτο άρμα απεικόνιζε τον -«Ο Βασιλιά καρνάβαλο» στη μορφή του Θεού Διόνυσου. το καρναβάλι έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παγανιστικές τελετουργίες των αρχαίων Ελλήνων προς τιμήν του Διόνυσου, θεού του κρασιού και των εορτασμών.

Το δεύτερο άρμα εμπνευσμένο από το Bollywood.Το Μπόλυγουντ αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ταινιών στην Ινδία και ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Το όνομα αποτελείται από δύο συνθετικά. Το πρώτο είναι το όνομα της πόλης "Bombay" και το δεύτερο είναι το Χόλυγουντ, το κέντρο της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Χαρακτηριστικό των ταινιών του Bollywood είναι η υπερβολή σε όλα τα επίπεδα και η πλοκή των ταινιών που παράγονται κινείται σκηνοθετικά στη σφαίρα του μη πραγματικού.

Το Τρίτο άρμα εμπνευσμένο από μια άλλη δεκαετία και ήταν αφιερωμένο στην Disco. Το Disco, ένα μουσικό είδος χορευτικής μουσικής, που εμπεριέχει στοιχεία Funk, Soul μουσικής, Ποπ μουσική και Σάλσα γνώρισε ευρεία αναγνώριση στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980. Βασικό αξεσουάρ της κάθε disco αίθουσας ήταν η περιστρεφόμενη πολυκατοπτρική μπάλα με τον ιδιαίτερο φωτισμό. Το θέμα επιλέχθηκε από τους μαθητές του Λυκείου που συνοδεύουν τη ντισκομπάλα. Εξάλου η συγκεκριμένη διασκέδαση απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στη νεολαία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τέταρτο άρμα «Γάμος αλα πλάγια» Δε θα μπορούσε φυσικά, να λείψει από το καρναβάλι και ένα θέμα της επικαιρότητας, αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Αφετηρία για τη συζήτηση που άνοιξε σε όλη την κοινωνία υπήρξε ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα αυτό. Μια κοινωνία που είναι εθισμένη στο διχασμό, ήταν επόμενο να διχαστεί και σε αυτό το ζήτημα. Είναι ένα τεράστιο θέμα για το οποίο επιχειρηματολογούν και οι δυο πλευρές. Το ζήτημα ως φαίνεται θα απασχολεί την κοινωνία μας για πολλά ακόμα χρόνια.

Το επόμενο άρμα αφιερωμένο σε ένα έθιμο του Μεξικού. «Η μέρα των νεκρών» έχει τις ρίζες του στο Μεξικό, στην οποία εορτάζεται η παροδική επιστροφή των νεκρών συγγενών και των αγαπημένων, στη Γη. Ο κόσμος συγκεντρώνεται στους δρόμους για να τιμήσει τους ανθρώπους που έχει χάσει, με εύθυμο τόνο, διηγούμενοι αστείες ιστορίες για τους πεθαμένους του. Έτσι λοιπόν και στον Πολιχνίτο σε λίγο καιρό, λόγω του ότι μειώνεται ολοένα και περισσότερο ο πληθυσμός του, η μόνη ελπίδα να έχουμε κόσμο στο χωριό είναι να επιστρέψουν οι νεκροί του.

Με το τελευταίο άρμα αφιερωμένο στο Βυθό. Το άρμα του βυθού είναι θέμα εμπνευσμένο από τον τόπο μας. Η θάλασσα έπαιξε ιστορικά καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το μέγεθος του πληθυσμού που ασχολήθηκε με την αλιεία στον τόπο μας είναι τόσο μεγάλο. Σήμερα επιβάλλεται μια νέα προσέγγιση στον τρόπο διαχείρισης του θαλάσσιου πλούτου που διαθέτει ο κόλπος μας. Σημαντικός είναι ο ρόλος όλων των ανθρώπων που ως επάγγελμα είχαν κι έχουν την ενασχόλησή τους με τη θάλασσα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών ώστε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα που διαθέτει ο κόλπος Καλλονής να κληροδοτηθεί και στις επόμενες γενιές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής