× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διάλογο και βάσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή ζητούν οι πολίτες

Με αφορμή την παρέμβαση της διαδικτυακής ομάδας «Παρκάρω σαν ηλίθιος» μιλήσαμε με τον Αρη Σπέρκο για τον σεβασμό του δημόσιου χώρου και τη λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/3/2024

Διάλογο και βάσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή ζητούν οι πολίτες

Με αφορμή την πολυσέλιδη παρέμβαση της διαδικτυακής ομάδας «Παρκάρω σαν ηλίθιος» που δραστηριοποιείται εδώ και 8 χρόνια και μετρά πάνω από 8.000 μέλη, μιλήσαμε με τον διαχειριστή της ομάδας, και ενεργό στα κοινά Άρη Σπέρκο, εκτιμώντας ότι στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής πρέπει να γίνουν πολλά και αναγκαία βήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο κ. Σπέρκος ανέφερε ότι εδώ και πολλά χρόνια τα συνήθη φαινόμενα ασέβειας των οδηγών προς τους πεζούς, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά έχουν κατατήσει ρουτίνα που έχει βολέψει κάποιους, και ρουτίνα που πρέπει να αλλάξει. (Διαβάστε εδώ την πολυσέλιδη παρέμβαση της ομάδας).

Πέρα από το ότι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, όπως είπε, έχει θέσει κάποια ζητήματα και έχει ενισχύσει την κουλτούρα του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη, ο κ. Σπέρκος τόνισε ότι πρέπει τώρα που η νέα Δημοτική Αρχή έχει όρεξη και μεράκι για να αλλάξει κάποιες νοοτροπίες, είναι η ώρα ώστε να γίνει ο απαραίτητος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε στα πέντε χρόνια που θα διανύσει, να έχουν μπει βάσεις για να δούμε σταδιακά την απαιτούμενη αλλαγή στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο κ. Σπέρκος ιδίοις όμμασι, έχει διαπιστώσει ότι το παλιό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου λειτουργούσε ο δημοτικός καταυλισμός στον Καρά Τεπέ, απαιρεί ελάχιστες επισκευές για να επαναλειτουργήσει. Μάλιστα η διαδικτυακή ομάδα σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει έναν Σύλλογο ώστε να κάνει παρουσιάσεις στα σχολεία και να φτιάξει ένα κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ώστε να μαθαίνουν μαθήτριες και μαθητές για την κυκλοφορία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής