× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κεντροαριστερά όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος ε.α

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2024

Κεντροαριστερά όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις;

Έχω την πεποίθηση πλέον πως ο κ. Κασσελάκης, ήρθε άξαφνα από την Αμερική να ταράξει την  πολιτική ζωή του τόπου, να φέρει νέο αέρα και να μας αερίσει με άλλα κόλπα επικοινωνιακά, αμερικάνικα, από αυτά που μονάχα σε ταινίες του Hollywood βλέπαμε παλαιότερα. Επίσης πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει να έχει συνεργάτες επικοινωνιολόγους που να είναι αυθεντίες και ιδιοφυίες σχετικά με το πως μπορεί κανείς εκμεταλλευόμενος το κωμικό στοιχείο να μην κάνει ποτέ του αντιπολίτευση αν και αξιωματική αλλά να διατηρεί αναλλοίωτη την προσοχή του κοινού προς το πρόσωπό του. Εάν δεν ισχύουν οι παραπάνω διαπιστώσεις μου τότε η μόνη επιλογή που μου μένει είναι να θεωρήσω πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά θαυμαστής του Πρωθυπουργού μας παιδιόθεν και εκτελεί σατανικό σχέδιο στήριξής του ώστε να τελειώσει την τετραετία του αναίμακτα, να μη σας πω να τον παρακαλάμε κιόλας γονυπετείς να συνεχίσει απουσία εναλλακτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι με έπιασε να τα λέω όλα αυτά; Θα σας εξηγήσω αμέσως. Η πολιτική επικαιρότητα του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες είχε εξαντληθεί στο επικείμενο Συνέδριο. Θέμα που απασχολεί από έναν έως κανέναν εκτός των μελών του κόμματος και για τα τελευταία δεν παίρνω και όρκο. Άλλωστε ακούστηκε πως λόγω και οικονομικών προβλημάτων όσοι θα πήγαιναν στο Συνέδριο έπρεπε να πληρώσουν διανυκτερεύσεις και μεταφορικά από την τσέπη τους και που τώρα καιρός για έξοδα και μάλιστα άνευ νοήματος, οπότε αναμένονταν και ποσοστό αποχής. Πάνε οι εποχές του ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου που στα Συνέδρια οι συμμετέχοντες έπαιρναν μαζί και τις γκόμενες τους και ήταν πληρωμένα μέχρι και τα τραπέζια στα μπουζούκια το βράδυ μετά τις ομιλίες.

Όμως ο τιτανομέγιστος Πρόεδρος λίγο πριν την αναχώρησή του για Λονδίνο όπου θα έδινε τα φώτα του στο London School of Economics, πασίγνωστο παγκοσμίως άντρο της Αριστεράς και φυτώριο των απανταχού της γης κομμουνιστών, έστειλε στα μέλη του κόμματος ένα ερωτηματολόγιο να απαντήσουν, κάτι σαν γκάλοπ για να μάθει τις απόψεις τους στα θέματα που τον απασχολούν για το κόμμα, την ταυτότητά του και τα οράματά του.

Εκεί λοιπόν που και οι πλέον ζωηροί, βλέπε Πολάκης π.χ. είχαν πια απηυδήσει εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τον είχαν αφήσει ήσυχο τον Πρόεδρο να κάνει τα δικά του, έσκασε το ερωτηματολόγιο και βγήκαν όλοι από τα ρούχα τους. Άρχισαν να φαγώνονται σαν τα κοκόρια για τα ερωτήματα, να αλληλοκατηγορούνται, να τη λένε στον Πρόεδρο πως δε ξέρει που πατά και που βρίσκεται και να ξεπερνούν Survivor και MasterChef σε ξεκατίνιασμα. Συγκάλεσαν την Πολιτική Γραμματεία, θέλουν να τον καθαιρέσουν, εκείνος απειλεί πως δεν θα κάνει Συνέδριο και γενικά είναι όλοι μια «ωραία ατμόσφαιρα».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτόξευση τηλεθέασης με μια μονάχα κίνηση, αν αυτό δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα τότε ποιο είναι; Πάντως προσωπικά δηλώνω ταγμένος αν και όχι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο και ταυτίζομαι με το ερωτηματολόγιο του. Μάλιστα έκανα και προσπάθεια να βρω τα ερωτήματα και να απαντήσω αλλά επειδή δεν είμαι μέλος δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να το συμπληρώσω για αυτό στην προσπάθειά μου να συμβάλλω θα το κάνω με αυτό εδώ το κείμενο.

Ερώτημα 1ο: Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα;

Απάντηση: Συνασπισμός πλέον δεν είναι μάλλον θα έλεγα διαχωρισμός, για το Ριζοσπαστικής νομίζω πως οι ρίζες εξαφανίστηκαν και παραμένουν μονάχα τα «σπαστικής» και για το Αριστεράς ούτε λόγος μάλλον «Ελλήνων Διασποράς» είναι ορθότερο, οπότε η πρόταση μου είναι «Διαχωρισμός Σπαστικής Διασποράς» ή συντομογραφικά ΔΙΣΠΑΔΙΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερώτημα 2ο: Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο;

Απάντηση: Γνωρίζοντας το μέγιστο της σημασίας που έχει ένα καλό λογότυπο στην διαφήμιση προϊόντος και πόσο επηρεάζει έναν καταναλωτή να αγοράσει συγνώμη να ψηφίσει εννοούσα προτείνω την άμεση αλλαγή του λογότυπου (η αλήθεια είναι πως ούτε που θυμόμουν πως είναι το παλιό) με ένα σύγχρονο που να περιλαμβάνει στοιχεία του κόμματος ευδιάκριτα όπως η Αστερόεσσα προς τιμήν της μαμάς Αμερικής, το χόρτο (ραδίκι) Σφακίων ως προιόν ΠΟΠ προς τιμήν Πολάκη και το σήμα των βατραχανθρώπων προς τιμή του Ναυαρχούκου του κόμματος.

Ερώτημα 3ο και τελευταίο: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως Αριστερά ή ως Κεντροαριστερά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απάντηση: Σαφώς το δυσκολότερο ερώτημα. Απαιτούνται προ της απαντήσεως διευκρινήσεις από τον εξεταστή. Κεντροαριστερά όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις; Επίσης οι απαντήσεις σαφώς ποικίλλουν αναλόγως της αρχικής θέσεως. Για παράδειγμα για τον Ναύαρχο είναι Άκρα Αριστερά αν συγκριθεί με τη δομή και διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Για τον Τεμπονέρα είναι πιο κεντρώο και από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Για τους πρώην ΠΑΣΟΚους είναι λιγάκι Αριστερά και για τους πρώην ΚΚΕ έχει φτάσει δίπλα στη ΝΔ. Δύσκολα βγάζεις άκρη.  Προσωπικά λοιπόν θα πρότεινα να πρωτοτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην αυτοπροσδιοριστεί αλλά να μείνει σε μια δημιουργική ασάφεια, να κινείται σε όλο το φάσμα από Άκρα Δεξιά έως Άκρα Αριστερά ανάλογα με το πως φυσάει ο άνεμος, με ποιο πλευρό κοιμάται και με ποιο ξυπνά ο Πρόεδρος που είναι και το πιο δημοκρατικό.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν Αξιωματική Αντιπολίτευση (να και άλλη πρόταση για όνομα το ΔΗΘΑΞΑΝ) κάνει Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη να τρίβουν τα χέρια τους και όλους εμάς να κρατάμε τις κοιλιές μας από τα γέλια. Κάποτε αυτή η απουσία Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τα γέλια που τη συνοδεύουν θα μας βγουν ξινά αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να το διασκεδάζουμε. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*