× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συζητάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Βόρειο Αιγαίο

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/2/2024

Συζητάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Βόρειο Αιγαίο

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  και το Εurope Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη (Παύλου Κουντουριώτη 71).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση, η οποία γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου, περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

I. Την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία θα παραθέσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης και η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου.

II. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες θα  παρουσιάσουν αντίστοιχα  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

III. Τις δεξιότητες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές για τις οποίες θα συζητήσουν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΕΛΚ) , ο ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Αρβανίτης (Αριστερά),  ο επικεφαλής του Εurope Direct Βορείου Αιγαίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση, Παναγιώτης Γρηγορίου και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Fortune Greece, Μαρία Ακρίβου.

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσίνιας και ο επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση Παναγιώτης Γρηγορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ. της ίδιας μέρας,  στο ξενοδοχείο Blue Sea στη Μυτιλήνη (Παύλου Κουντουριώτη 91), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο ενότητες:

«Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου, ο επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Γρηγορίου και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

 «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»
Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου, ο υπεύθυνος για την ενεργοποίηση και τις δράσεις των πολιτών του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Φίλιππος Καμάρης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

Μετά το εργαστήριο (13:00-15:00) θα ακολουθήσει γεύμα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας στο εστιατόριο «Ρεφενές» (Ναυμαχίας Έλλης 7, Μυτιλήνη).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση