× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης σε επιτροπές και συλλογικά όργανα

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, στις 29 Ιανουαρίου, αναδείχθηκαν οι εκπρόσωποι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, τις σχολικές επιτροπές, το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και σειρά άλλων οργάνων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2024

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης σε επιτροπές και συλλογικά όργανα

Συνεχίστηκαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, οι ορισμοί μελών για τις επιτροπές του Δήμου και τα όργανα που συμμετέχει σε συλλογικούς φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα οι διαδικασίες ορισμού μελών και εκπροσώπων αφορούσαν τις δύο σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Γενική Συνέλευση της  ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Βορείου Αιγαίου και τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, την διοίκηση των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, τη γενική συνέλευση της ΑΜΚΕ «Πνοή» και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Μυτιλήνης. Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης έχουν ως εξής:

Γενική Συνέλευση ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου 

Συμμετέχει εξ οφίτσιο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aπό την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στην ΠΕΔ εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Αλεξίου, Παναγιώτης Βάλεσης, Νίκος Γιαννάκας, Νίκος Καρασάββας, Παναγιώτης Καρέκος, Γιώργος Κατζανός, Παναγιώτης Προβέντζας, Παν. Σεκερτζής, Παναγιώτης Τακτικός, Χρήστος Τσιβγούλης, Εριφύλη Χιωτέλλη και Αντώνης Δάλλας (αναπληρωματικός). 

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην ΠΕΔ εκλέχθηκαν οι: Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Παράσχος Μανούσος, Παναγιώτης Τσακύρης, Πανάγος Κουφέλος, Κώστας Φραγκόπουλος, Παναγιώτης Κουνέλλης και Παναγιώτης Αυγουστίδης (ΛΑΣ).
Η διαδικασία για την εκλογή νέου προεδρείου στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Φεβρουαρίου.

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οι: Σταυρίτσα Βαλάκου (Εριφύλλη Χιωτέλλη), Κωνσταντίνος Καρατόλιος (Δημήτρης Σαλιαμπούκος), Γεώργιος Φωτεινός (Κατερίνα Κάσδαγλη), Αριάδνη Δημητράκα (Ιωάννη Βλάχος), Αριστείδης Σπέρκος (Μαρία Παναγιώτα Δόλκα), Ελευθερία Βογιατζή (Ελευθέριος Καραελευθερίου), Μαρία Καράγγελη (Ελεάνα Μαυροδήμου).

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οι: Παναγιώτης Κατσαβέλλης (Παράσχος Μανούσος), Κώστας Φραγκόπουλος (Μιχάλης Φραντζέσκος).

Σε παρένθεση τα ονόματα των αναπληρωματικών μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε η κ. Σταυρίτσα Βαλάκου και αντιπρόεδρος ο  κ. Κωνσταντίνος Καρατόλιος.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οιΛευτέρης Κοτσώνης (Μιχαήλ Κουταλέλλης), Δημήτρης Τσακίρης (Σπανός Νικόλαος), Όλγα Χατζηευστρατίου (Ταξιαρχούλα Σιμιτζή), Αλέξανδρος Σπάθης (Δέσποινα Γκαγκάνη), Ευστράτιος Τζαννής (Φώτιος Λαμπούσης), Λάμπρος Πετρόγιαννης (Ελένη – Γιαβριέλα Μητσέλλη), Μαρία Παπούκα (Αύρα Βαρδαξή).   

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίσθηκαν οι: Μαρία Αλεξανδρή (Προκόπης Τζιμής), Λάμπρος Βενετής (Παναγιώτης Αυγουστίδης) (ΛΑΣ).

Σε παρένθεση τα ονόματα των αναπληρωματικών μελών. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο κ. Λευτέρης Κοτσώνης και Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Τσακίρης.

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εκλέχθηκαν οι: Παναγιώτης Προβέντζας, Βασίλης Τσαγκάρης.

Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Μυτιλήνης

Στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Μυτιλήνης εκλέχθηκαν ο Γιώργος Αλεξίου από την συμπολίτευση και ο Μιχάλης Φραντζέσκος από την αντιπολίτευση.

Ορισμός Εκπροσώπων στο Δ.Σ. της ΠΝΟΗ

Εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης στην γενική συνέλευση της ΑΜΚΕ «Πνοή» ορίσθηκαν η κ. Ασπασία Φραντζή και η κ. Ελένη Καϊμακάμη.

Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης

Εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης στο Δ.Σ. των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης θα είναι ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας με αναπληρωτή τον Σωτήρη Μαρινάτο.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της ΛΑΣ Νίκη Τσιριγώτη ζήτησε ένας εκ των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αναδειχθεί από την παράταξη της, με παραχώρηση από την παράταξη του κ. Κουφέλου. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης μετά από εσωτερική διαβούλευση αντιπρότεινε την παραχώρηση μιας θέσης στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόταση που έγινε δεκτή από την πλευρά της κ. Τσιριγώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ