× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις για να αντιμετωπισθεί η βαριά εγκληματικότητα»

Η Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2024

«Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις για να αντιμετωπισθεί η βαριά εγκληματικότητα»

Η Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη μίλησε στο ρ/σ του 99 FM ΣΤΟ ΝΗΣΙ και τον Θράσο Αβραάμ κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα σημείωσε «το νέο σύμφωνο μετανάστευσης δεν είναι καλό για την χώρα μας. Διότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει η έμπρακτη αλληλεγγύη, κι όλο το βάρος θα πέσει στις χώρες υποδοχής και μία από αυτές είναι και η Ελλάδα.
Είναι μια συμφωνία που δεν συμφέρει την χώρα μας καθόλου γιατί η εφαρμογή της σημαίνει πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα μένουν στην χώρα. Η συμφωνία δεν προβλέπει αναβάθμιση και ενίσχυση του μηχανισμού των επιστροφών. Κάτι που το ζητούσε η Ελλάδα από το 2016. Δηλαδή όσοι δεν δικαιούνται άσυλο η Ευρωπαϊκή Ένωση δια του Frontex να κάνει τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται ώστε να επιστρέφονται είτε στις χώρες καταγωγής τους, είτε στις χώρες προέλευσης τους».
Η κ. Τσιριγώτη χαρακτήρισε δύσκολη την περίοδο 2015 – 2018, για το προσφυγικό. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στην υλοποίηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των ροών προσφύγων, καθώς από 10.000 αφίξεις ημερησίως μειώθηκαν από μηδέν ως 150 ανά ημέρα. «Κι αυτό κατέδειξε περίτρανα ότι η Τουρκία ελέγχει τις ροές προσφύγων κι όποτε θέλει ανοίγει την κάνουλα ροών κι όποτε δεν θέλει την σταματάει».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της κ. Τσιριγώτη τόνισε πως όταν η χώρα μας αυτοχαρακτηρίζεται «ασπίδα της Ευρώπης» αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους. Διότι τέτοιες αναφορές δεν οδηγούν στην αναγκαία πίεση προς την Ε.Ε. ώστε να γίνεται καταμερισμός των προσφύγων σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας χαρακτηριστικά ανέφερε: «το νόμος και τάξη που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ως σύνθημα έγινε ανασφάλεια και ανομία. 22 συμβόλαια θανάτου έχουν υλοποιηθεί από το 2019 ως σήμερα, δυστυχώς. Εγώ θα πω ένα μεγάλο μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία που από ένα αποτύπωμα κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι και να φθάσουμε στις δύο συλλήψεις και τις πέντε ταυτοποιήσεις». Ενώ για το βαρύ οργανωμένο έγκλημα είπε: «χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις για να φθάσουμε σε ένα σημείο ώστε να δούμε ποιοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Θα θυμίσω ότι το 2016, ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας, έδωσε εντολή στον διοικητή της ΕΥΠ, να κάνει μια έρευνα για την διαφθορά και την διαπλοκή στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Η έρευνα αυτή κράτησε δύο χρόνια και τα αποτελέσματα πήγαν στην δικαιοσύνη. Το παράδοξο είναι ότι ένας ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αντί να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη προήχθη και ανέλαβε Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, τώρα στις τελευταίες κρίσεις αποστρατεύτηκε».
Ακόμη η κ. Τσιριγώτη υπογράμμισε την ανάγκη ενός ολιστικού σχεδιασμού και ανασυγκρότησης των αστυνομικών υπηρεσιών για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που οφείλουν να είναι κοντά στον πολίτη. Επίσης έπλεξε το εγκώμιο του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας σημειώνοντας πως είναι πολύ καλός και έντιμος αξιωματικός.
Σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησης των κομματικών οργανώσεων ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες. Επίσης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να προσεγγίσουν νέους ανθρώπους που έχουν την ζωντάνια και την όρεξη συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη της κ. Τσιριγώτη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»