× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καυστικό» σχόλιο για την νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Κασίμη

Κοιλοπονούσε ένα βουνό και γέννησε ένα ποντίκι σημειώνει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

«Καυστικό» σχόλιο για την νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Κασίμη

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Χαράλαμπος Κασίμης σχολίασε την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία ορίσθηκε νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο κ. Κασίμης έδωσε στον σχόλιο του τον τίτλο «ΟΠΕΚΕΠΕ: «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Στην νέα Ελληνική γλώσσα η παραπάνω φράση μπορεί να αποδοθεί ως «κοιλοπονούσε ένα βουνό και γέννησε ένα ποντίκι». Η φράση αυτή χρησιμοποιείται όταν θέλει κάποιος να πει πως μετά από μια προσπάθεια, που ήταν - ή ήθελε να φαίνεται - υπερβολικά μεγάλη, επιτεύχθηκε ένα πολύ μικρό αποτέλεσμα.
Ο κ. Κασίμης αφού εξηγεί τον κομβικό ρόλο που έχει στην αγροτική οικονομία της χώρας ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ένας οργανισμός που διαχειρίζεται ετησίως 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σημειώνει:«Για πολλά χρόνια τον Οργανισμό χαρακτηρίζει η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατική δυσκαμψία και μια δυστοκία εύρεσης λύσεων σε προβλήματα διαχείρισης των κοινοτικών πόρων που καθημερινά προκύπτουν από την εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής.
Τα περασμένα χρόνια η κατάσταση χειροτέρευε διαρκώς. Ούτε έγκαιρα, ούτε δίκαια, ούτε σωστά γίνονταν η καταβολή των ενισχύσεων. Αδιαφάνεια, διαπλεκόμενα συμφέροντα παρόχων υπηρεσιών και πολιτικά πελατειακά παιχνίδια, υπονόμευαν διαρκώς την αξιοπιστία του Οργανισμού.
Με την εφαρμογή της νέας και πιο πολύπλοκης ΚΑΠ από 1-1-2023 αποδείχθηκε ότι ο Οργανισμός ήταν απροετοίμαστος και ανεπαρκής να την διαχειριστεί, η δε πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπήρξε άβουλη και ανίκανη να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.
Μέχρι που ήρθε ο κ. Αυγενάκης, υπουργός αμέσως με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στις 27 Ιουνίου 2023 - που φαίνεται να συνειδητοποίησε το πρόβλημα μετά την τραγική καταβολή των ενισχύσεων - για να μας διαβεβαιώσει ότι «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο» και θα γίνει «μια σωστή οργάνωση και σύγχρονη λειτουργία, η οποία θα απαντά και στις υποδείξεις της Κοινότητας... θα υπάρχει διαφάνεια και συνέπεια στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων».
Ο κ. Αυγενάκης μας διαβεβαίωνε για καιρό ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη... μέχρι που ανακοίνωσε την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ αυτή την εβδομάδα.
Ο πυρήνας της διοίκησης αποτελείται από ανθρώπους που έχουν ελάχιστη σχέση με το αντικείμενο (δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, παράγοντες του αθλητισμού) και σε αρκετές περιπτώσεις έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη.

Έτσι μπράβο, «οργάνωση και σύγχρονη λειτουργία» του Οργανισμού, αξιοκρατία, προσόντα και μεταρρυθμιστικός οίστρος για μια γεωργία του μέλλοντος.
Τώρα μπορούμε όλοι να είμαστε αισιόδοξοι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ