× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσεγγίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη με μεταποιητικές επιχειρήσεις της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσεγγίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Μια πρώτη συνάντηση με  μεταποιητικές επιχειρήσεις της Λέσβου είχε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Αντωνέλλη τόνισε πως η σύσκεψη γίνεται με στόχο η Περιφέρεια να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου να μεταφέρει αυτά στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση που θα επισκεφθεί την Λέσβο σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Επίσης η κ. Αντωνέλλη ανέφερε πως η Περιφέρεια θα βοηθήσει όσο και όπου μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων. Παράλληλα τόνισε πως από την Περιφέρεια θα αξιοποιηθεί κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ο τυροκόμος Λάμπρος Ρόδος τόνισε πως θα πρέπει να συμβάλει η Περιφέρεια ώστε να μην χαθεί το μεταφορικό ισοδύναμο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας να γίνει διαφήμιση της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων που παράγει η Λέσβος ώστε να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλο πρόβλημα για τις τυροκομικής επιχειρήσεις είναι το υψηλό κόστος δανεισμού. Επίσης ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας ώστε να μην χαθεί το αυξημένο ποσοστό χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων όταν πραγματοποιούν επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ελαιοτριβέας – τυποποιητής ελαιολάδου Μιχάλης Τζωρτζής ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο ώστε να αυξηθεί η παραγωγή ελαιόλαδου στο νησί. Επίσης ζήτησε να μεριμνήσει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ελαιολάδου που βρίσκεται στο Κάτω Τρίτος, εντός των εγκαταστάσεων του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας. Το Εργαστήριο, ανέφερε ο κ. Τζωρτζής, διαθέτει υψηλής ποιότητας εξοπλισμό που μένει αναξιοποίητος επειδή δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.
Ο τυποποιητής ελαιολάδου Τέρμπος Δούκας ζήτησε να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του κλάδου είτε αφορά την έλλειψη εργατικών χεριών, είτε την προβολή των τοπικών προϊόντων. Επίσης ζήτησε να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο μελισσοκόμος Στρατής Κοντός τόνισε πως το κόστος παραγωγής που έχουν οι μελισσοκόμοι στην Λέσβο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έτσι το μέλι της Λέσβου δεν μπορεί να βγει στην αγορά σε ανταγωνιστική τιμή.  Η περιφέρεια θα μπορούσε να βοηθήσει τον κλάδο με την δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου Κώστας Σωτηράκη.

Δείτε το βίντεο από την συνάντηση:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ