× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς δωρεάν περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν 800.000 επαγγελματίες

Από 1 Μαρτίου 2024

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2024

Χωρίς δωρεάν περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν 800.000 επαγγελματίες

Χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν από την 1η Μαρτίου περίπου 800.000 μη μισθωτοί ( ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) που οφείλουν στον ΕΦΚΑ εάν δεν υπάρξει κάποια άλλη κυβερνητική απόφαση ή δεν σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ώστε να μπορέσουν να βγάλουν ασφαλιστική ικανότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, προς διευκόλυνση των οφειλετών, υπήρχε η δυνατότητα της μερικής καταβολής εισφορών, προκειμένου να υπάρξει κάλυψη για παροχές υγείας σε είδος.

Συγκεκριμένα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες εισφορές για το 2022, μόνο του κλάδου υγείας, της ασφαλιστικής κλάσης που έχουν επιλέξει οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να ανανεωθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα έως και 29 Φεβρουαρίου 2024.

Δηλαδή ένας μη μισθωτός μπορούσε να καταβάλει το ποσό των 723,6 ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά υγείας για την πρώτη κατηγορία, ή το ποσό των 844,44 ευρώ που αντιστοιχεί στην δεύτερη κατηγορία - σωρευτικά για το έτος 2022- και να ανανεωθεί η ασφαλιστική του ικανότητα έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, έστω και αν έχει άλλες ασφαλιστικές οφειλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ 400.000 από 800.000 οφειλέτες επέλεξαν να καταβάλλουν την ετήσια εισφορά υπέρ υγείας .Ωστόσο για φέτος αν και το θέμα εξετάζεται από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ , δεν έχει ληφθεί κάποια ανάλογη απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν ενεργοποιηθεί κάποια άλλη μορφή ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ( πχ οι 120 δόσεις όπως ζητούν οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών) με τη λήξη ισχύος της ασφαλιστικής ικανότητας στο τέλος του Φεβρουαρίου , ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες μη μισθωτοί.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία