× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

9o open rapid της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 10ο εσωτερικό σκακιστικό τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2024

9o open rapid της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία το 9ο εσωτερικό σκακιστικό τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24.
Αντιπαρέρχοντας τις καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος της ημέρας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των σκακιστών κάθε ηλικίας του νησιού μας.
Σε μια αγωνιστική χρονιά με τακτικά εσωτερικά τουρνουά (κάθε μήνα) η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος επιχειρεί να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εμπειρία, σκακιστική συνείδηση και τεχνογνωσία όλοι όσοι ασχολούνται με το σκάκι στην Λέσβο, σκακιστές κάθε ηλικίας, διοργανωτές, διαιτητές και γονείς των νεαρών σκακιστών.
Στο τουρνουά συμμετείχαν και εννέα αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου Αριστοτέλη, γεγονός που βοήθησε στην ποιοτική αναβάθμιση των αναμετρήσεων που διεξήχθησαν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τουρνουά διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid).
Οι 63 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους:

O 1ος για μαθητές Νηπιαγωγείου έως γ' Δημοτικού,

ο 2ος όμιλος για μαθητές δ' Δημοτικού μέχρι στ' Δημοτικού
ο 3ος όμιλος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

και ο 4ος για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών που διαθέτουν το κατάλληλο σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.

Και στις 4 κατηγορίες οι διακριθέντες ξεχώρισαν οριακά και στις λεπτομέρειες αφού υπήρξε υψηλό σκακιστικό επίπεδο και έντονος συναγωνισμός με αρκετές ισοβαθμίες όπου με την υποστήριξη του σκακιστικού προγράμματος Swiss Manager υπήρξε άψογη διαιτησία.
Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Ντουράκης Γιάννος (4 βαθμοί).
Την δεύτερη θέση με διαφορά στα κριτήρια κατέλαβε η ισόβαθμη Γεωργέλη Ανδρονίκη του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου Αριστοτέλης (4 βαθμοί) που βραβεύθηκε ταυτόχρονα και ως 1η σκακίστρια και την τρίτη θέση ο Αβαγιαννός Γεώργιος (4 βαθμοί).
Στην τέταρτη θέση ο ισόβαθμος Χατζηκύρκας Στέργιος επίσης με 4 βαθμούς.
Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νικέλλης Γεώργιος (5 βαθμοί).
Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τσοπλάκης Αριστοκράτης-Ταξιάρχης του ΣΟ Αριστοτέλη (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση ο Φουντουλάκης Στέλιος (4 βαθμοί) ο οποίος ισοβάθμησε με τον αδελφό του Φουντουλάκη Μάνο επίσης με 4 βαθμούς ξεπερνώντας τον στις λεπτομέρειες (κριτήρια).
Ισοβαθμία και στην 5η θέση (3,5 βαθμοί) με τα αδέλφια Νταβλούρου στα οποία ο Χρήστος ξεπέρασε τον Κωνσταντίνο πάλι στις λεπτομέρειες.
1η σκακίστρια στον 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα Μαρία (3 βαθμοί) που ξεπέρασε στις λεπτομέρειες τις ισόβαθμες Παπαδοπούλου Μαρία του Αριστοτέλη και Κάσδαγλη Θεοδοσία με την οποία από ότι φαίνεται θα αποτελέσουν στο μέλλον ισχυρό δίδυμο σκακιστριών του νησιού μας με το μεταξύ τους <<Ευ Αγωνίζεσθαι>> να λειτουργεί ευεργετικά βοηθώντας και τις δυο να ανεβάζουν συνεχώς το σκακιστικό τους επίπεδο.
Σε απόστασης αναπνοής οι Καβαρνού Αλεξάνδρα και Βαμβακέλλη Χαρίκλεια-Χαρούλα με 2 βαθμούς δηλώνουν το παρόν τους σε αυτήν την ιδιαίτερη κούρσα του 1st Veniamin Chess Grand Prix.
Μάχες για γερά νεύρα και το κέρδος για το Λεσβιακό σκάκι ισχυρές νεαρές σκακίστριες!
Στον 3ο όμιλο τo χρυσό κατέκτησε ο Τριχόπουλος Αριστείδης με 5 βαθμούς, το αργυρό ο Φωτιάδης Γιώργος με 4 βαθμούς μετά από πολύμηνη απουσία και το χάλκινο ο πάντοτε ποιοτικός Σέλικε Ερνέστος με 3 βαθμούς.
1η σκακίστρια στον 3ο όμιλο η Βαμβακέλλη Μιχαέλα που μπορεί να μην απέσπασε θετικό αποτέλεσμα αλλά ήταν η μοναδική σκακίστρια του ομίλου και με την 1η της συμμετοχή σε σκακιστικό τουρνουά μας δίδαξε την σημασία της συμμετοχής και της προσπάθειας, το ζητούμενο κάθε σκακιστή δίνοντας νόημα στην προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Λέσβο.
Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Σιδεράς Γεώργιος με 5 βαθμούς, σκακιστής με σταθερή ανοδική πορεία.
Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παπαδόπουλος Θεόφιλος του Αριστοτέλη με 4 βαθμούς και την τρίτη ο Δεμερτζίδης Οδυσσέας με 3 βαθμούς ισοβαθμώντας με την ισχυρότερη σκακίστρια αυτήν την στιγμή στην Λέσβο, Παπαναστασίου Κωνσταντίνα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της 1ης σκακίστριας του ομίλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης