× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Μυτιλήνη, ένας νέος θεσμός γεννιέται

Το νέο Φεστιβάλ θα ενταχθεί στην διοργάνωση του Λεσβιακού Καλοκαιριού, σύμφωνα με την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της αντιδημάρχου Πολιτισμού Εριφύλης Χιωτέλλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/1/2024

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Μυτιλήνη, ένας νέος θεσμός γεννιέται

Έναν νέο θεσμό που θα ενταχθεί στο Φεστιβάλ του Λεσβιακού Καλοκαιριού, το οποίο πραγματοποιείται ως γνωστόν στο Δήμο της Μυτιλήνης του θερινούς μήνες εδώ και πολλά χρόνια, προτείνει η νέα Δημοτική Αρχή και η νέα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ η κ. Χιωτέλλη ανέπτυξε αναλυτικά το σκεπτικό της για το νέο αυτό φεστιβάλ το οποίο όπως είπε θα δώσει νέα αίγλη στο Λεσβιακό καλοκαίρι, νέα στοιχεία αναγνωρισιμότητας και ένα brand name που θα το κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Ειδικότερα το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Μυτιλήνης σύμφωνα με τη νέα αντιδήμαρχο Πολιτισμού, θα δραστηριοποιείται στην διοργάνωση παραστάσεων, συναυλιών και γενικότερων μουσικών εκδηλώσεων σε όλα τα είδη της μουσικής, σύγχρονης και κλασσικής.

Σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια τύπου master class σε παιδιά και νέους που ασχολούνται με την μουσική. Ο τρίτος πυλώνας του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έναν διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης μουσικής όπου ο νικητής θα λάβει ένα βραβείο και θα παρουσιάσει το έργο του στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε η Εριφύλη Χιωτέλλη, η πρόταση του Δήμου θα κατατεθεί τον  Φεβρουάριο στο Υπουργείο ώστε να λάβει σχετική επιχορήγηση.

Πρόχειρη έκθεση ιδεών χαρακτήρισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πανάγος Κουφέλος. 

Όπως σημείωσε ο κ. Κουφέλος η δημοτική αρχή θα μπορούσε να ενισχύσει το υφιστάμενο Λεσβιακό Καλοκαίρι το οποίο είναι ένας καταξιωμένος θεσμός με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού πέρυσι πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες εκδηλώσεις οι οποίες μάλιστα μπήκαν και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος με τον οποίον οργανώνονται τα Φεστιβάλ και γενικά τα πολιτιστικά δρώμενα δεν είναι ο ενδεδειγμένος και ούτε αυτού του είδους ο πολιτισμός που χρησιμοποιείται ως τουριστική ατραξιόν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. 

Δείτε την συζήτηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ