× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πιο ευχάριστο τέλος από τον Αιολικό θα ήθελε ο Μανούσος

Ο Μυτιληνιός πρώην επιθετικός πλέον του Αιολικού μίλησε στην εκπομπή των Νίκου Αθανάση και Χρήστου Δαγιέλλη «ΕΥ ΖΗΝ», στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/1/2024

Πιο ευχάριστο τέλος από τον Αιολικό θα ήθελε ο Μανούσος

Ο Μυτιληνιός πρώην επιθετικός πλέον του Αιολικού Γιώργος Μανούσος, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου μίλησε στην εκπομπή των Νίκου Αθανάση και Χρήστου Δαγιέλλη «ΕΥ ΖΗΝ», στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm για το τέλος της συνεργασίας του με τον Μυτιληνιό σύλλογο και γενικότερα της παρουσίας του στις επαγγελματικές κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής που έχει διαγράψει μεγάλη καριέρα στον χώρο όλα αυτά τα χρόνια, μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του για το μέλλον, ενώ παρότρυνε τον φίλαθλο κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα της Λέσβου

Ο Γιώργος Μανούσος αρχικά αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας τους «κυανόλευκους», τονίζοντας ότι είναι «δεμένος» με τον Αιολικό, ότι χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο και ότι θα ήθελε ένα διαφορετικό τέλος, πιο ευχάριστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αποχώρηση του από τη Λαμία είχε αποφασίσει να σταματήσει να αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, όμως μετά την άνοδο του Αιολικού στη Super League 2, έγινε προσέγγιση από τους διοικούντες και πήρε την απόφαση να αγωνιστεί ξανά στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, όμως η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε. Ο Μανούσος ανέφερε, «Σίγουρα δεν ήθελα να σταματήσω με αυτόν τον τρόπο μέσα στη χρονιά, όμως από τη στιγμή που η ομάδα δεν είναι στη Μυτιλήνη, δεν μπορώ να συνεχίσω. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έκανα προπονήσεις εδώ με ερασιτεχνικά σωματεία και ευχαριστώ τις ομάδες που συμμετείχα στις προπονήσεις τους. Δύσκολο όμως να μην κάνω επαγγελματικές προπονήσεις και μακριά από τους συμπαίκτες μου, κάτι το οποίο με έφθειρε αγωνιστικά. Δύσκολο η μετακίνηση μου συνεχώς εκτός νησιού και στη Θεσσαλονίκη και για την οικογένεια μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέστρεψα στο νησί.

Είχα πάρει την υπόσχεση ότι η ομάδα θα γυρίσει πίσω και πίστευα ότι θα βοηθούσα και γω, όμως έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα όταν έγιναν αλλαγές και με τον Τζιμ Αντωνάκα. Ήταν πάντως ώριμη απόφαση. Θα ήθελα να ένα πιο ευχάριστο τέλος. Εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια και να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας οι φίλαθλοι.»

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πρόσθεσε ότι ο Αιολικός πρέπει πάντα να έχει το Μυτιληνιό στοιχείο και ότι κάποιοι νεαροί παίκτες από τον ερασιτέχνη αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες και στην πρώτη ομάδα. Σε άλλο σημείο της συζήτησης ανέφερε ότι πίεσαν τις τοπικές αρχές για την στήριξη του συλλόγου και την επιστροφή του στο νησί, όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση. «Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να έρθουν σε συνεννόηση για το καλό της ομάδας και του τόπου. Μόνο κέρδος υπάρχει από την επιστροφή του Αιολικού στη Λέσβο.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση αν η Λέσβος μπορεί να διατηρήσει μια ομάδα σε μεγάλη κατηγορία, ο Γιώργος Μανούσος είπε ότι παίζουν ρόλο σίγουρα οι οικονομικές συνθήκες των τελευταίων αλλά και το τι θέλουν να κάνουν οι παράγοντες. Και στην ΑΕΛΚ αν γινόταν πιο προσεκτικές κινήσεις μπορούσε να διατηρηθεί. Η Μυτιλήνη θα μπορούσε να έχει μια ομάδα, υπάρχουν επιχειρηματίες να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια και γενικότερα η τοπική κοινωνία.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης μίλησε για την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του και ότι πρέπει να πηγαίνουν περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο. Παλιότερα πήγαιναν πολλοί περισσότεροι φίλοι του αθλήματος στα γήπεδα, γιατί διψούσαν να δουν ποδόσφαιρο. Τώρα υπάρχει περισσότερο άγχος και οι περισσότεροι θέλουν μια Κυριακή να χαλαρώσουν με τις οικογένειες τους.

Ακόμη έγινε λόγος για το ξεκίνημα του από τα τμήματα υποδομών, στη συνέχεια στην Β κατηγορία Λέσβου με τον Παλλεσβιακό και από κει μετά ακολούθησε η μεταγραφή του στην ομάδα της Αγίας Μαρίνας στην τότε Δ Εθνική. Σταδιακά ήρθαν μεγαλύτερες προτάσεις από Αιολικό και από ομάδες της Α Εθνικής, ενώ όπως τόνισε θα μπορούσε αν υπήρχαν καλύτερες συγκυρίες να είχε αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και στο εξωτερικό, δηλώνοντας ωστόσο απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του και τις ομάδες που αγωνίστηκε. Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε τοπικό επίπεδο σε κάποια ομάδα της Λέσβου, ενώ στα πλάνα του υπάρχει και το κομμάτι της προπονητικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τη ζωή ενός αθλητή, είπε ότι χρειάζονται σίγουρα θυσίες και ότι πρέπει να ακολουθεί τον τρόπο ζωής του και η οικογένεια του, ενώ για το κομμάτι της τεχνολογίας στον αθλητισμό σημείωσε ότι μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή, όμως μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στα μικρά παιδιά, τα οποία μένουν καθηλωμένα μπροστά από μια οθόνη. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η προσέγγιση από τους γονείς και ευρύτερα η αθλητική διαπαιδαγώγηση στις μικρές ηλικίες.

Τέλος, για την οπαδική βία υπογράμμισε ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νοοτροπία και ότι πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα όπως άλλες χώρες, ώστε να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής