× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίσκεψη Αυγενάκη στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η επίσκεψη του υπουργού στον Οργανισμό καθώς τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα παραμένουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/1/2024

Επίσκεψη Αυγενάκη στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τη θεμελιώδη ανάγκη να επανέλθει η αξιοπιστία και να γίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ένας Οργανισμός που θα λειτουργήσει ξανά σωστά, με διαφάνεια και δικαιοσύνη, προκειμένου να επανέλθει η σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τους αγρότες, επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο. Φυσικά τα μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του οργανισμού παραμένουν και το επόμενο διάστημα θα φανεί αν πρόκειται να αντιμετωπισθούν ή όχι. Η υποστελέχωση του οργανισμού, το δυσλειτουργικό στρατηγικό σχέδιο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και οι έλλειψη τεχνικών εργαλείων που θα κάνουν λειτουργικό το ΟΣΔΕ είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν, όποια και να είναι η σύνθεση της νέας διοίκησης του Οργανισμού. Από εκεί και πέρα κρίσιμο ζήτημα είναι να ξεκαθαριστούν πως θα λειτουργούν οι εταιρείες τεχνικής υποστήριξης του ΟΣΔΕ.
Σε όλα τα παραπάνω ζητήματα ο κ. Αυγενάκης και γενικότερα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έδωσαν καμία ημέρα της παραίτησης του κ. Σημανδαράκου ως σήμερα.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη ο υπουργός ανέφερε:
«Μία καινούργια μέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ήλθα για να συναντηθώ με τους γενικούς διευθυντές, τη διοίκηση, αλλά κυρίως με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για να συζητήσουμε πώς, βάζοντας γερά θεμέλια, θα χτίσουμε ένα σύγχρονο Οργανισμό που θα διανείμει  τις κοινοτικές ενισχύσεις στην ώρα του, με διαφάνεια, με συνέπεια, πώς θα διαχειριστούμε τα ευρωπαϊκά χρήματα που θα καταλήξουν στους αγρότες της χώρας σωστά και έγκαιρα, πώς θα αποκαταστήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες αγρότες και πως ο Οργανισμός θα γίνει υπόδειγμα».
Και πρόσθεσε: «Δεν είναι κανένας μόνος του, όλοι είμαστε μία ομάδα. Καλούμαστε να δουλέψουμε συντονισμένα. Θα κάνουμε το καλύτερο για να εξυπηρετήσουμε τους αγρότες, τους δικαιούχους των κοινοτικών ενισχύσεων. Θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με κανόνες και ένα πλαίσιο».
Από την πλευρά του ο  αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του υπουργού έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του. «O,τι έγινε στο παρελθόν θα το αφήσουμε πίσω μας με σκληρή δουλειά για να φέρουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη θέση που του αξίζει». Ο κ. Μπαμπασίδης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές είναι πολύ κοντά στην ανάληψη της προεδρίας του Οργανισμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης