× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι

Στο κέντρο της αγοράς στη Μυτιλήνης το γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης μας σας περιμένει για να σας κεράσει φρέσκες γλυκές αμαρτίες με σοκολάτα, σιρόπι κρέμα και αμύγδαλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2023

Λαχταριστές γεύσεις και αρώματα γιορτών στο Φλοκάκι

Περπατάμε στην Ερμού της Μυτιλήνηςημέρες γιορτών ή καθημερινές, φορτωμένοι και φορτωμένες με ψώνια και πολλή κούραση και ξαφνικά μια γλυκιά μυρωδιά από λαχταριστό γλυκό, μας παίρνει από το χέρι και μας παρασέρνει μέχρι το κέντρο της αγοράς στο αγαπημένο ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Φλοκάκι είναι το στέκι μικρών και μεγάλων από το 1983 για όλες τιςανομολόγητες αμαρτίες μας, με αμύγδαλο, σοκολάτα, κρέμα και σιρόπι.Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση ζαχαροπλαστών στην οδό Ερμού 70 που από γενιά σε γενιά συνεχίζει να ξεχωρίζει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στο νησί. Πρωταρχικός στόχοςτου καταστήματος είναι οι πελάτες τουνα νιώθουν σίγουροι ότι απολαμβάνουν γλυκά υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα πάντα με τα πιο αγνά υλικά, με παραδοσιακές συνταγές και πάνω από όλα με μεράκι.

Διατηρώντας αναλλοίωτη την παράδοση της οικογένειας το ζαχαροπλαστείο Φλοκάκι προσφέρει μια μοναδική ποικιλία γλυκισμάτων που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Εκεί θα βρούμε μεγάλη ποικιλία από πάστες, κεράσματα, τούρτες, κέικ, κουλουράκια, σιροπιαστά, σοκολατάκια κλπ. Μην ξεχάστε να δοκιμάστε τα μυρωδάτα αμυγδαλωτά και τους φρεσκοψημένους εργολάβους για να γεμίσει το στόμα σας γλύκα και αρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος τις γιορτές το Φλοκάκιμάς περιμένει με όλες τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και για εσάς που αγαπάτε τα ανακατέματα στην κουζίνα, σας προτείνει να φτιάξετε μυρωδάτους, εύκολους κουραμπιέδες, για να μυρίσει το σπίτι σας γιορτές και φρέσκο βούτυρο.

Εύκολοι κουραμπιέδες από το ζαχαροπλαστείο «Φλοκάκι»
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. Βούτυρο αιγοπρόβειο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1200 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. Αμύγδαλο με φλούδα ψημένο χοντροκομμένο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη για 5 λεπτά.
Βάζουμε το φτερό, προσθέτουμε στον κάδο μας το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλήταχύτητα ώσπου να γίνει ένα τριφτό ζυμαράκι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και καλύπτουμε εντελώς τους κουραμπιέδες μας με ζάχαρη άχνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης