× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά στο Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, Ιάπωνες επιστήμονες

Αντιπροσωπεία από το Γεωπάρκο San’in Kaigan από την Ιαπωνία επισκέπτεται το γεωπάρκο του νησιού μας για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα συντήρησης απολιθωμάτων, εκπαίδευσης και τουρισμού

Δημοσίευση 15/12/2023

Ξανά στο Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, Ιάπωνες επιστήμονες

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Γεωπάρκο San’in Kaigan της Ιαπωνίας θα επισκεφτούν στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023 τη Λέσβο προκειμένου να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών που έχουν κηρυχθεί Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, να επισκεφθούν το Απολιθωμένο Δάσος και τους ηφαιστειακούς γεωτόπους του  Γεωπάρκου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τη διευθύντρια του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO San’in Kaigan κα. Michiyo Kanaoka, τον προϊστάμενο γεωεπιστήμονα του Γεωπάρκου κ. Yuki Fujihara, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Hyogo κ. Noritaka Matsubara, τον κ. Taku Endo από το Πανεπιστήμιο του Hyogo καθώς και τoν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Hyogo στο Παρίσι κ. Nobutaka Azuma.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Γεωπάρκου Λέσβου και του Γεωπάρκου San’in Kaigan στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Οι δύο περιοχές διαθέτουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και γεωλογικά μνημεία διεθνούς αναγνώρισης που συγκροτούν και την αιτία της αναγνώρισης τους από την UNESCO. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνεργασία και επισκέψεις σχολείων, παρουσιάσεις καθώς και εκθέσεις που διοργανώθηκαν για την γνωριμία των δύο περιοχών με τις τοπικές κοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της τωρινής επίσκεψης της αντιπροσωπείας από την Ιαπωνία είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Γεωπάρκων και ειδικότερα στους τομείς της προστασίας και συντήρησης απολιθωμάτων, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του τουρισμού μέσω της προβολής.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα περιηγηθούν στο Γεωπάρκο Λέσβου, θα επισκεφτούν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και τους σημαντικότερους γεωτόπους και τα φυσικά τα μνημεία ης Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και τους υγρότοπους Καλλονής όπου θα συμμετάσχουν σε δράσεις παρατήρησης πουλιών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας από την Ιαπωνία περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συναντήσεις με φορείς της Λέσβου, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και της εκπαίδευσης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής