× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαμαρτυρήθηκαν για τον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Στην αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2023

Διαμαρτυρήθηκαν για τον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Διαμαρτυρία, με φόντο τα άγρια επεισόδια έξω από το κλειστό στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκε και η Ενωση υπαλλήλων Πυροσβεστικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ που κάλεσε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις των μελών της ΕΛ.ΑΣ να «εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ, «η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου για την κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Λέσβου για καθολική διαμαρτυρία έμπροσθεν της Δ.Α. Λέσβου που έλαβε χώρα την 11η Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι.

Οργή, αγανάκτηση και θλίψη ήταν τα συναισθήματα που περιέβαλαν όλους τους συναδέλφους μας τόσο για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου της Υ.Α.Τ. που δίνει τη δική του μάχη για να παραμείνει στη ζωή όσο και για τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση σήμερα δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, τα οποία υποτίθεται θα ήταν σκληρά και θα έβαζαν τέλος στα φαινόμενα χουλιγκανισμού και τα οποία εξευτελίζουν και ρεζιλεύουν την έννοια του αθλητισμού στην Ελλάδα. Ζητάμε την άμεση απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ