× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η υγεία να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους και όχι πεδίο κερδών για τις επιχειρήσεις»

H Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Λέσβου για τις κινητοποιήσεις στην Υγεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2023

«Η υγεία να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους και όχι πεδίο κερδών για τις επιχειρήσεις»

«Όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση αρέσκεται στο να κάνει ταινία αγωνίας την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και την δουλειά των υγειονομικών» αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Λέσβου για τις κινητοποιήσεις στην Υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Ανανεώνει τις συμβάσεις των υγειονομικών στο παρά ένα της λήξης τους, λίγο πριν όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και μόνιμοι πάθουν καρδιακό! Παράδειγμα ολοκληρώνονται σε όλη την Ελλάδα οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων και δεκάδων στο νησί μας στις 31/11. Συγκεκριμένα των εργαζόμενων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, και oi συμβάσεις των ειδικευόμενων νοσηλευτών. Μέχρι και σήμερα δεν τους έχουν ανανεωθεί και οι συμβασιούχοι φοβούνται μην χάσουν τη δουλειά τους και οι μόνιμοι ανησυχούν μήπως η διαρκής εξουθένωση τους οδηγήσει σε παραίτηση.

Δεν θα είναι οι πρώτοι, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ παραιτούνται 200 υγειονομικοί κάθε μήνα. Οι ελλείψεις και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι τεράστιες, όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση και διοικήσεις να το κρύψουν , η καθημερινότητα που βιώνουμε καθημερινά μιλάει από μονή της. Θετικό ακούγεται να ανοίγουν νέες μονάδες στο νοσοκομείο μας, αλλά αν δεν συνοδεύονται με τις κατάλληλες προσλήψεις τότε είναι κακό και για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το παιχνίδι με την υγεία η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες δεν το παίζουν χωρίς σκοπό. Συμφέρει την ηγεσία να παραιτούνται οι εργαζόμενοι, ρίχνοντας το μπαλάκι σε εκείνους που δεν άντεξαν , συνεχίζει την συρρίκνωση του ΕΣΥ. Όλο αυτό μόνο κέρδη φέρνει στους μεγάλους επιχειρηματίες της υγείας που έχουν στηριχθεί πολλές φορές από τη κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Μ. Θεμιστοκλέους, όταν απαιτήσαμε οι νησιώτες στο γραφείο του στην Αθήνα γιατρούς και προσωπικό, μας απάντησε ότι δεν έχει ούτε η Αθήνα και να μην απαιτούμε υπό αυτές τις συνθήκες! Δεν είπε τίποτα, για τις ζωές που χάνονται εξαιτίας των εγκληματικών ελλείψεων, για τις συνθήκες που ανεβάσανε την κερδοφορία των επιχειρηματιών που λυμαίνονται την ανάγκη του λαού για υγεία σε αστρονομικά επίπεδα!

Σε αυτό το θρίλερ εμείς δεν ανεχόμαστε να έχουμε τον ρόλο του θύματος και απαιτούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Αύξηση μισθών τέτοια που να καλύπτει μία εργασία τις ανάγκες των εργαζόμενων.7ωρο΄,πενθήμερο . Δικαιούμαστε 35 ώρες εργασία την εβδομάδα όχι 50 και 60΄.Άμεση ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ .

• Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού και όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

• Η υγεία να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους και όχι πεδίο κερδών για τις επιχειρήσεις.

• Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των φορέων στις 29/11, 12:00 έξω από το νοσοκομείο και στην πικετοφορία στις 30/11, 18.30στη πλατεία Σαπφούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα