× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το 2026 χρονιά ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Λέσβο

«Το νησί έχει όλα τα στοιχεία για να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό» σημειώνει ο Γιάννης Μπρα ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2023

Το 2026 χρονιά ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Λέσβο

Σε δυναμική αύξηση του αριθμού των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τη Λέσβο, στοχεύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα επόμενα 3 χρόνια έως το 2026, μέσα από την ειδική συνεργασία που υλοποιεί με τον Γιάννη Μπρα της εταιρίας Five Senses Consulting and Development.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την παρουσία φορέων, δημοσιογράφων και υπηρεσιακών στελεχών όπου ο κ. Μπρα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε το τελευταίο διάστημα,  με  συμμετοχή σε ειδικές εκθέσεις και δράσεις – event για την κρουαζιέρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπρα η Λέσβος γενικά είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον προορισμός και έγινε προσπάθεια αυτό να αναδειχθεί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μέσα από μια σειρά προτάσεων εφικτών  στην υλοποίηση τους θα υπάρξει καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών σε πληροφορίες για το νησί που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την περιπέτεια, την γαστρονομία.

«Το ζητούμενο είναι η άμεση πληροφόρηση και η σύνδεση ολόκληρου του νησιού με έξυπνο και διαδραστικό τρόπο, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να γνωρίσει εύκολα και γρήγορα πληροφορίες που αφορούν στη Λέσβο και τα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κατά την σύντομη παραμονή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Μπρα κατέθεσε πρόταση για νέα σήμανση και τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στην περιοχή του λιμανιού της Μυτιλήνης ώστε ο επιβάτης της κρουαζιέρας   να μπορεί να κινηθεί εύκολα στην πόλη και στους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν χωρίς να χάνεται ή να μπερδεύεται.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτής της σημαντικής προσπάθειας που γίνεται θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

Σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι γενικά οι προσπάθειες που γίνονται για την αλλαγή του brand name του νησιού μας, αποδίδουν καρπούς και αυτό πρόσθεσε φάνηκε πολύ καθαρά στην πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Λονδίνο στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται εκεί,  όπου  πήγε ο ίδιος προσωπικά. Μεταξύ άλλων  τόνισε ότι  σε σύγκριση με το 2020 που είχε βρεθεί στο ίδιο τουριστικό γεγονός, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό και πλέον υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για όλα τα νησιά Βορείου Αιγαίου και κυρίως για τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση της υπεύθυνης στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας, Αγγελικής Πολιτάκη, η οποία πρότεινε  τη διοργάνωση ταξιδιών στη Λέσβο στα οποία τα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά το νησί και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη για τον προορισμό που τους προτείνεται.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί ένα εγχειρίδιο με προτεινόμενες εκδρομές και διαδρομές του νησιού  και  τόνισε ότι αν υπάρχει ενημέρωση εγκαίρως για τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των επιβατών θα υπάρχει και ανάλογη  προετοιμασία ίσως και δημιουργία εμπειριών και δράσεων για την καλύτερη προσέγγισή τους.   

Δείτε αποσπάσματα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και του Γιάννη Μπρα 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναδιάταξη στόχων και περισσότερους πόρους για την ΚΑΠ

Παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στο συνέδριο της GAIA Επιχειρείν
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυο θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Μέχρι τις 12 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μοίρασε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ημετέρους

«Για τον κ. Αυγενάκη οι αγρότες του Βορείου Αιγαίου είναι ήσσονος σημασίας» σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΑΓΟΡΑ

Utopia Concept Store: Μια ουτοπία για δώρα στο κέντρο της πόλης

Στο νέο κατάστημα Utopia Concept Store θα βρείτε μοναδικά δώρα από την Άννα και τη Χρύσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αδιαφορία για τους νησιώτες παραγωγούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ «ξέχασαν» να πληρώσουν τις επιδοτήσεις του Ειδικού Προγράμματος Στήριξης της Αγροτικής Παραγωγής στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σφαγή... των νησιωτών αγροτών στα οικολογικά σχήματα

Άγριο ψαλίδισμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν οι πληρωμές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Μεγάλη Τρίτη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Πετούν στα σύννεφα» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Σημαντικές αυξήσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφονται σε αρνί, κατσικάκι, κρέατα, τσουρέκια και άλλα είδη που συνθέτουν το γιορτινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα